Nieuw speeltoestel voor Wiol & Willem Barendsz

Aalsmeer – De jongere leden van Scouting Wiol & Willem Barendsz konden tot voor kort lekker spelen op een speeltoestel en elk weekend werd hierop volop van gebruik gemaakt. Na lange jaren van dienst bleek het speeltoestel niet meer aan de norm te voldoen en werd deze tot verdriet van de leden afgebroken.  Het speeltoestel werd enorm gemist bij vooral de jongere leden, maar ook bij hun leiding. Voor de jongere leden organiseren de leidingteams een mix van activiteiten op vrijdagavond en zaterdag overdag. In de activiteiten is het belangrijk om een afwisselend programma te kunnen aanbieden. Zo is het voor de leden heerlijk om na een spel of ingewikkelde opdracht van de leiding even lekker te rennen, te klimmen en om met elkaar lol te maken. Hierin is het speeltoestel een onmisbare schakel gebleken. 

Zowel de leden als de leiding wilden zo snel mogelijk weer een speeltoestel hebben en gingen op zoek naar een vervangend alternatief. In deze periode werd het bestuur van de scouting verrast door de initiatiefnemers van de kalender ‘De Schoonheid van Aalsmeer’. Er werd een bijdrage toegezegd voor de aankoop van een speeltoestel middels een deel van de opbrengt van de kalenderverkoop. Een perfecte timing, want niet alleen kon hiermee het gat in de begroting worden gedicht, maar kreeg ook de schitterende foto van de haven van deze scoutinggroep in deze kalender een extra betekenis.

In Zandvoort werd een prachtig speeltoestel gevonden dat voldoet aan de normen en met een aantal handige vrijwilligers is het speeltoestel opgehaald en geplaatst op het terrein. Een enorme klus maar de Bevers, Welpen en Dolfijnen zijn er heel blij mee!

Foto: www.kicksfotos.nl