Muziek en seringen in het Flower Art Museum

Aalsmeer – Het eerste klassieke concert tussen de kunst heeft vrijdagavond 15 februari plaats gevonden in het Flower Art Museum en het was geweldig, zo laat de organisatie weten. “Alle verwachtingen overtroffen”, vertellen medewerkers van het museum én het publiek, dat in groten getale de nieuwe concert-locatie wist te vinden.

Het was het eerste concert in de reeks The Art of Music. Merel Vercammen (viool) en Joachim Eijlander (cello) lieten het publiek kennis maken met werken van de componist J.S. Bach. ‘Alles begint bij Bach’ was verrassend, leerzaam en de muziek was prachtig. Terecht klonk na afloop een luid applaus.

Stilleven met seringen

Het Flower Art Museum had deze avond nog een verrassing in petto. Het eerste eigen aangekochte schilderij werd onthuld. Een schilderij met seringen en toepasselijk was voor deze onthulling seringenkweker Jan ten Hoeven uitgenodigd. Samen met pr-man Constantijn Hoffscholte verrichtte hij de officiële handeling. Het witte doek ervoor werd verwijderd en een mooi schilderij met witte en rose seringen in een vaas werd zichtbaar. Het stilleven met seringen is gemaakt door Aleid Slingerland (1919-2010), die het grootste deel van haar leven in Aerdenhout heeft gewoond. Het werk komt uit de collectie van de Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, thans Royal FloraHolland.

Natuurlijk krijgt deze eerste aankoop een prominent plaatsje in het Flower Art Museum. Nieuwsgierig geworden? De seringen en vele andere bloemrijke schilderijen en objecten gaan bekijken kan ieder weekend, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Op vrijdag is het museum, gevestigd in de voormalige pompkelder tegenover de watertoren, geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: www.kicksfotos.nl