Müller’s Multi Moorkop: Trakteren is doneren

Aalsmeer – Doneren aan stichting Kinder Kankervrij (KiKa) en heerlijk trakteren? Dat kan, in 2013 bedacht Sven Müller van de Aalsmeerse banketbakkerij Ab Müller een actie waarbij het kopen van een Moorkop resulteert in een donatie aan KiKa: De Müller’s Multi Moorkop.

In de week van maandag 4 tot en met zaterdag 9 februari draait het ook dit jaar weer om Müller’s Multi Moorkoppen. Zes dagen lang zoveel mogelijk MMMoorkoppen verkopen waarbij van iedere moorkop 50 eurocent wordt gedoneerd aan KiKa.

Schenken aan goed doel

Tijdens de eerste editie is gelijk door het Aalsmeerse installatiebedrijf P. Hoekwater BV een trend gezet: Een grote hoeveelheid moorkoppen kopen en deze direct weer schenken aan een goed doel/stichting. Dit goede voorbeeld werd door veel bedrijven gevolgd en heeft geresulteerd in het fantastische aantal van 13.072 stuks in 2018.

Uiteraard is het streven om het aantal jaarlijks te overtreffen en hiermee de donatie aan KiKa te verhogen. Voor de zevende editie is hiermee al een mooie start gemaakt door een traktatie aan de 2816 medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

Steentjes’ kopen

Door het kopen van een ‘steentje’, welke 22 MMMoorkoppen vertegenwoordigen, kon eenieder de actie steunen. De ‘muur’ met ‘steentjes’ voor het ziekenhuis was binnen drie weken volledig gevuld en in navolging van dit succes is er nog een ‘muur’ gebouwd. Dit maal voor het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. De totaal 1870 medewerkers zijn opgedeeld in 170 ‘steentjes’, elk bestaande uit 11 Moorkoppen. Inmiddels zijn de eerste 55 ‘steentjes’ verkocht en hopen de initiatiefnemers, met nog een kleine week te gaan, dat ook deze ‘muur’ vol gebouwd wordt en er zo weer een prachtige organisatie getrakteerd kan worden.

Trakteren en KiKa doneren

Ook de lokale zorgcentra, stichting Ons Tweede Thuis en het Amstelland Ziekenhuis worden door diverse Aalsmeerse bedrijven getrakteerd. Maar natuurlijk is de Müller’s Multi Moorkop het beste excuus om je goede voornemens over boord te gooien en te gaan smullen voor KiKa. Dus (jezelf of anderen) trakteren (en doneren) van 4 tot en met 9 februari op MMMoorkoppen! Bestellen kan in de winkel aan de Stationsweg 5 en via de website www.mullerbanket.nl