Meerlandenfonds maakt 128 verenigingen blij

Rijsenhout – Veel verraste vrijwilligers met mooie verhalen en warme woorden tijdens de uitreiking van het Meerlandenfonds. Woensdag 14 én op donderdag 15 februari maakten de wethouders en vertegenwoordigers van twaalf gemeenten uit de regio, waaronder Aalsmeer, vrijwilligers van maar liefst 128 verenigingen en goede doelen blij met een mooie cheque. Dat gebeurde woensdag in Fokker Event Center in Hoofddorp en donderdag in Nederzandt in Noordwijk. Liefst 314 clubs hadden deze 16e editie een aanvraag ingediend bij het
Meerlandenfonds.

Onvermoeibaar en enthousiast

“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze lokale en regionale samenleving. Juist met hun onvermoeibare en enthousiaste inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. En daarom ondersteunen we hen graag”, aldus Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. “Het bestuur kende een uitdagende en tegelijkertijd mooie taak om een flink aantal mooie projecten te selecteren, die bijdragen aan een beter milieu en het geluk van mens en dier vergroot. Ik wens alle vrijwilligers veel succes met het realiseren van hun initiatief. Van harte gefeliciteerd!”
Op www.meerlanden.nl/fonds staat een volledig overzicht met alle bijdragen uit het Meerlandenfonds.

Wethouders en oud-burgemeester

Alle goede doelen en (sport)verenigingen, die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvingen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens de gemeenten waren er wethouders of vertegenwoordigers aanwezig op de uitreiking. Zij overhandigden de cheques en spraken hun waardering uit voor het goede werk dat de vrijwilligers doen. De gelukkige verenigingen en instellingen uit Aalsmeer kregen hun cheque uit handen van oud-burgemeester Joost Hoffscholte.

Evenementen en goede doelen

Ieder jaar stort Meerlanden €55.000,- in het Meerlandenfonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen een aanvraag indienen. Het bestuur buigt zich vervolgens pover de aanvragen en beoordeelt op aantal criteria waaronder; Het welzijn van mensen en verduurzaming van de club of samenleving.

Foto: Directeur Angeline Kierkels (links) en oud-burgemeester Joost Hoffscholte (rechts) met een deel van de gelukkige verenigingen en goede doelen uit Aalsmeer. Foto: Meerlanden, Gunbritt Genuit