Laatste weekend Ikebana kunst in Flower Art Museum

Aalsmeer – Aankomend weekend is de laatste kans om de tentoonstellingen ‘Shapes of Nature’ en ‘Colours of Winter’ in het Flower Art Museum te bekijken. Vanaf maandag 8 april is het museum anderhalve week dicht om nieuwe exposities in te richten.

De tentoonstellingen van het eerste kwartaal werden in januari geopend door de ambassadeur van Japan en kregen zeer goede reacties. Naast reguliere bezoekers kwamen er negen groepen en twee schoolklassen op bezoek. Daarnaast organiseerde het museum drie workshops, een concert, een lezing en een fotoshoot. De Sogetsu Ikebana Art, ontstaan vanuit de klassieke Japanse bloemschikkunst, kon op veel belangstelling rekenen. Dat gold ook voor de foto’s, sculpturen en mantels in de tentoonstelling Colours of Winter. Komend weekend zijn deze tentoonstellingen voor het laatst te zien, te weten vrijdag 5 april van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag 6 en zondag 7 april van 11.00 tot 17.00 uur.

‘De taal van bloemen’

Vanaf zaterdag 20 april is het museum weer open met de solo-expositie Fleurs d’espoir/Bloemen van Hoop van Bert van Santen en de tentoonstelling ‘De taal van bloemen’ die het museum ontwikkelde in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 (tegenover de watertoren). Kijk voor meer informatie op: www.flowerartmuseum.nl.

Foto: Ron van Wieringen