Klussen op de Historische Tuin tijdens NLdoet

Aalsmeer – Vrijdag 15 maart is tuinbouwmuseum Historische Tuin weer onderdeel van NLdoet. Op deze nationale vrijwilligersdag wordt traditiegetrouw een belangrijke klus uitgevoerd om de Tuin in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. Het wandelpad wordt van een nieuwe laag houtsnippers voorzien en alle hulp is hierbij welkom.

Tijdens NLdoet kan iedereen voor één dag vrijwilligerswerk doen bij een maatschappelijke of culturele organisatie. Op de Historische Tuin worden de deelnemers om 10.00 uur ontvangen met een kop koffie en wat lekkers. De tuinchef geeft kort uitleg over de te verrichten werkzaamheden en daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Gewapend met kruiwagens en scheppen is het de uitdaging om het wandelpad deze dag van een geheel nieuwe laag houtsnippers te voorzien. Tussen de middag wordt voor broodjes gezorgd en op gezette tijden is er een pauzemoment. Uiterlijk rond 16.00 uur zit het werk erop en ligt het wandelpad er hopelijk ‘als nieuw’ bij, klaar om vanaf eind maart weer vele duizenden bezoekers kennis te laten maken met de geschiedenis van de tuinbouw aan de hand van levende gewassen. 

Vrijdag 15 maart een paar uur de handen uit de mouwen steken voor het tuinbouwmuseum? Aanmelden kan via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of bel 0297-322562. Meer informatie: www.historischetuinaalsmeer.nl.