Kledingbeurs: 1754 euro voor Because We Carry

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag 30 maart vond de kleding- en speelgoedbeurs weer plaats in de Bindingzaal. In de daaraan voorafgaande dagen groeide de hoeveelheid zakken en dozen vol kleding gestaag. Een team van uitpaksters stond klaar om alles uit te pakken, op te hangen en/of neer te leggen. Gelukkig stonden zaterdag om 10.30 uur de kopers al voor de deur te wachten. Op de bar stond de koffie, thee en limonade klaar voor het winkelend publiek. Het was gezellig druk en er werd veel gepast en gelukkig ook gekocht! Dat leverde uiteindelijk 1754 euro op voor Because We Carry.

Vluchtelingenkamp Kara Tepe

Eind april 2019 zullen drie Aalsmeerse dames in teamverband een week gaan helpen in het vluchtelingenkamp Kara Tepe. Zij hopen met de opbrengst van de kledingbeurs een speciale wens van de stichting te kunnen ondersteunen: de aankoop van een elektrische bakfiets (en de transportkosten om de bakfiets naar Lesbos te vervoeren). Vanwege de afstanden op het eiland en de vele ritten tussen Kara Tepe en het andere vluchtelingenkamp Moria, waar Because We Carry óók activiteiten verzorgt en waar de nodige spullen voor vervoerd moeten worden, is de organisatie tot nu toe geheel afhankelijk geweest van auto’s en brommers. Dit is vanuit milieu-oogpunt niet wenselijk. BWC heeft zich ten doel gesteld ook hier rekening mee te willen houden in hun werkwijze. Daarom willen zij graag een aantal elektrische (bak)fietsen aanschaffen.

Goede doelen

De vrijwilligers van de speelgoed- en kledingbeurs zijn blij dat dit bijzondere project een financieel steuntje in de rug gegeven kan worden en willen de vele inbrengers en kopers hartelijk bedanken voor hun belangstelling! Na afloop is de niet verkochte kleding verdeeld over een aantal goede doelen. Er is kleding naar het Jeannette Noëlhuis in Amsterdam gegaan, speelgoed en tassen naar Dorcas en de overige kleding en linnengoed naar Familie Sponsorplan Roemenië.

Verdubbeling opbrengst

Bij de OSA (OntwikkelingsSamenwerking Aalsmeer) is een verzoek ingediend tot verdubbeling van de opbrengst van de kledingbeurs zodat hopelijk ruim 3.500 euro kan worden overgemaakt naar Because We Carry en dat is nou precies de aanschafprijs van een elektrische bakfiets!