Kinderhulp Afrika in actie voor kliniek in Oeganda

Aalsmeer – In Oeganda heeft de Aalsmeerse stichting Kinderhulp Afrika een kliniek, Jjanda Medical Center. Deze ligt vlak bij de hoofdstad Kampala. Onlangs heeft de overheid de openbare weg waaraan de kliniek ligt verbreed. En dit heeft grote gevolgen. De drukke weg ligt nu pal tegen de hoofdingang van de kliniek aan. Een gevaarlijke situatie. Dit moet heel snel veranderen voordat er ongelukken gebeuren. Kinderhulp Afrika vraagt de Aalsmeerse bevolking daarom om hulp. Er is 10.500 euro nodig om een nieuwe hoofdingang te maken. 

Door het verbreden van de weg heeft de kliniek twee meter van haar eigen terrein moeten inleveren. Met alle gevolgen van dien. Patiënten kunnen de ingang alleen via een diepe greppel bereiken. Een houten plank doet dienst als loopbrug. Zeker voor mensen in een rolstoel is dit dramatisch. Met een brancard kun je nauwelijks binnenkomen. De hoofdingang moet daarom heel snel worden verplaatst naar een andere, veilige plek. Ook is het nodig om alle hekken en muren te herstellen en nieuwe parkeerplekken aan te leggen. Want die zijn door het verbreden van de weg allemaal verdwenen. Onverwacht is er een grote kostenpost. 

Uiteindelijk zal de kliniek beter bereikbaar zijn dan ooit. De hobbelige weg is verbreed en een mooie doorgaande weg geworden. Maar zover is het nog niet. Helpt u mee om de kliniek te renoveren, zodat patiënten weer veilig de ingang kunnen bereiken? Een gift kan worden overgemaakt naar: NL43INGB0000005066 t.n.v. St. Kinderhulp Afrika o.v.v. Renovatie kliniek Oeganda. Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp-afrika.nl