buurtboekenkast

‘Kattekwaad’ bij een Buurtboekenkast

Aalsmeer – Mieke Keessen is één van de oprichters van de Buurtboekenkast en is in deze heel actief. Tot nu toe werd heel postief gereageerd op deze gratis mogelijkheid om een boek te lezen en daarna terug te zetten om ook anderen de kans te geven dit mooie, leuke of spannende boek te lezen.

Er wordt Mieke wel eens gevraagd of het goed gaat met het project en of ze nooit vandalisme heeft meegemaakt. “Tot zaterdagavond kon ik altijd zeggen: Nee, geen vandalisme of boeken die verdwijnen. Het gaat gewoon altijd goed. Helaas kan ik dat nu niet meer zeggen. Tot mijn grote ontsteltenis bleek gisteren, toen ik in mijn Buurtboekenkast bij mij in de tuin in de Hornmeer keek, dat bijna mijn hele plank met kinderboeken en een aantal boeken voor volwassenen verdwenen waren. Mijn halve boekenkast leeg”, vertelt Mieke op facebook.

Mieke gaat verder: “Ik heb een vermoeden dat het ‘kattekwaad’ is, maar ik heb er lang van wakker gelegen. Mijn rotsvaste vertrouwen in de medemens heeft een knauw gekregen. Ik wacht nog even met het plaatsen van nieuwe boeken. Wie weet worden de boeken nog gevonden en staan ze ineens weer in het kastje. Waar ze horen, voor kinderen die wel graag gebruik maken van de Buurtboekenkast, zoals hij bedoeld is.”

In totaal staan in Aalsmeer en Kudelstaart 23 Buurtboekenkasten, onder andere in wijkcentrum Voor Elkaer, in de Proosdijhal, bij RKDES, in De Bloemhof, in The Beach, in het Middelpunt, buurtcentrum Hornmeer, zwembad de Waterlelie en in De Binding en in diverse privétuinen (waaronder Zuiderpark, Mijnsherenweg, Leeghwaterstraat, Cyclamenstraat, Roerdomplaan en Jupiterstraat).

Voor meer informatie over het project Buurtboekenkasten en wie meer weet over genoemd ‘kattekwaad’ kan een mail sturen naar buurtboekenkast@outlook.com of reageren via de facebookpagina van Buurtboekenkast Aalsmeer/Kudelstaart.