Vervuilend vliegtuig

Kaagbaan dicht, extra gebruik Aalsmeerbaan

Aalsmeer – Van 24 februari tot en met 11 maart is de Kaagbaan niet beschikbaar vanwege onderhoudswerkzaamheden. Hierdoor zal deze twee weken het baangebruik van Schiphol zowel overdag als ’s nachts afwijken.

In Aalsmeer moet (weer) rekening gehouden met extra overlast, want zowel de Aalsmeerbaan als de Zwanenburgbaan (zuid) gaan ter vervanging gebruikt worden. Ook de Buitenvelderbaan en de Schiphol-Oostbaan worden ingezet voor starts en landingen.

In de nachtelijke uren wordt inwoners van Aalsmeer (gelukkig) extra overlast bespaard. Er is ontheffing aangevraagd door Schiphol voor nachtelijk gebruik van de Buitenveldertbaan (alle richtingen) en de Schiphol-Oostbaan (landingen).

De werkzaamheden betreffen het verleggen van een rijbaanstation. Hiervoor moeten kabels aangelegd worden onder de Kaagbaan. Het rijbaanstation wordt opnieuw opgebouwd aan de andere kant van de Kaagbaan. Verder worden het asfalt en de baanmarkering op deze één na drukste start- en landingsbaan vernieuwd, gaat de baanverlichting vervangen worden door led en worden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een extra taxibaan bij het viaduct over de A4. Kijk voor meer informatie op www.bezoekbas.nl.