Joost Hoffscholte trots op ‘eigen’ weg

Aalsmeer – Vandaag, donderdag 28 maart, is de Burgemeester Hoffscholteweg onthuld door oud-burgemeester Joost Hoffscholte zelf. “Een hele grote eer”, zo vertelde hij na het officiële moment. Joost Hoffscholte is van 1985 tot 2007 burgemeester van Aalsmeer geweest en woont nog steeds in ‘zijn’ geliefde dorp.

Verbinder

De Burgemeester Hoffscholteweg is de verbinding in de maak tussen het Centrum, Zuid en Oosteinde. Het deel van deze weg bij de nieuwbouw aan de Anthony Godinweg is reeds gerealiseerd. Dat juist aan deze weg de naam van de oud-burgemeester is gegeven, ziet Joost Hoffscholte als symbolische waarde. Hij is in Aalsmeer altijd de verbinder geweest tussen de politiek en tussen de inwoners. “Ik was burgemeester tussen de mensen”, legt hij uit. De Burgemeester Hoffscholteweg is het tweede eerbetoon aan de oud-eerste burger. De boot van de brandweer van Aalsmeer heet JIM en dit zijn de initialen van de oud-burgemeester, J.I.M. Hoffscholte.

Hoogwerker van de brandweer

Bij de onthulling van het straatnaambord werd assistentie verleend door twee leden van de vrijwillige brandweer. Zij arriveerden met de hoogwerker om Joost Hoffscholte op gelijke hoogte te brengen met het bord. Eerst echter ging de hoogwerker de lucht in en werd de oud-burgemeester een weids uitzicht gegeven over ‘zijn’ veranderde gemeente. Zijn vrouw Miekje, zoon Constantijn en dochter Astrid mochten na afloop ook nog even in de ‘bak’ plaatsnemen om eveneens op hoogte te genieten van het uitzicht.

Familie, college en raadsleden

Het straatnaambord ‘Burgemeester Hoffscholteweg’ was afgedekt met een doek met het gemeentelogo en vastgebonden met tyraps en een tang moest gebruikt worden om deze te verwijderen. Maar, het is gelukt. Trots toonde de oud-burgemeester zijn ‘eigen’ straat. Naast de familieleden van Hoffscholte waren ook burgemeester Jeroen Nobel, de wethouders Robert van Rijn en Robbert-Jan van Duijn en enkele raadsleden aanwezig.