Jeugdhandbal: Winst voor RKDES E2

Kudelstaart – De meiden van RKDES E2 gaan dit seizoen als een speer. Afgelopen zaterdag 8 februari wisten ze opnieuw de wedstrijd winnend af te sluiten met 9-5 tegen Vido E3 uit Purmerend. Een prachtige overwinning thuis in de Proosdijhal.

Het team moest het deze week helaas stellen zonder Lotte, die een turnwedstrijd had. Hoewel Lotte’s afwezigheid gemerkt werd speelde de rest van het team fanatiek en sterk. Er zat flink tempo in het spel en er werd goed aangevallen en verdedigd. Sascha was goed op dreef, want ze scoorde in de eerste 5 minuten 1-0 en binnen 3 minuten schoot ze weer raak: 2-0. Keeper Anouk blokkeerde heel effectief een paar gevaarlijke ballen van Vido. Het mooie schot van Isa in de 17e minuut miste maar net. Annabelle dribbelde in een mooie solo actie langs de zijkant, maar de worp miste helaas het doel. De verdediger van Vido raakte per ongeluk haar gezicht en moest even bijkomen van de schrik op de bank bij coach Sandrine. De eerste helft werd prachtig afgesloten met 6-0.

In de 4e minuut van de tweede helft scoort Vido het eerste doelpunt. Keeper Isa stond de tweede helft in het doel en had een paar hele mooie reddingen. Ook Lotte viel op. Haar specialiteit: vrij lopen in de hoeken en in een flits de bal afpakken. Suze verraste de tegenstander door ineens te draaien met een snoeihard schot op doel. Sarah doorziet en overziet het spel, ziet altijd wie er vrij staat en gooit dan de bal perfect in de handen. De mooiste actie van de wedstrijd kwam van Sascha, die met strakke passes dwars door de verdediging heen liep en bij herhaling hard scoorde. De keeper van Vido had het nakijken.

Coach Sandrine was heel tevreden na deze mooie wedstrijd. Hoewel er altijd verbeterpunten zijn was er vooral blijdschap en een overwinning te vieren. Thuis gewonnen met 9-5 dus. Een prachtig resultaat!