Info over samen duurzame energie opwekken

Aalsmeer – Wilt u samen met anderen duurzame energie opwekken? Kom dan op dinsdag 12 maart naar wijkcentrum Westend in Amstelveen en hoor meer over energiecoöperaties ofwel ondernemingen waarmee samen energie bespaart en/of opgewekt worden.

Steeds meer initiatieven

Tijdens deze informatieavond voor inwoners van Aalsmeer en Amstelveen wordt van alles verteld over de kansen en de mogelijkheden van een energiecoöperatie. Geïnteresseerden, starters en meer ervaren mensen zijn welkom. Er ontstaan in Aalsmeer en Amstelveen steeds meer initiatieven om gezamenlijk duurzame energie op te gaan wekken. Ook zijn er steeds meer bedrijven en organisaties die een groot dak ter beschikking willen stellen voor een collectief zonnepanelenproject.

Informeren en verbinden

Met deze bijeenkomst willen de gemeenten iedereen informeren en met elkaar verbinden. Tijdens de bijeenkomst wordt daarom ook veel ruimte gegeven om met elkaar in gesprek te gaan. Allereerst wordt meer verteld over het wat en hoe van een energiecoöperatie door Thijs Wentink. Vervolgens wordt informatie gegeven over de mogelijkheden van subsidies (lokaal en provinciaal).

Daarna zijn er pitches van bestaande initiatieven, rondetafel-gesprekken om met elkaar in gesprek te gaan in kleinere groepen (hoe komen tot een project) en tot slot staat matchen van vraag en aanbod (kennis en ervaring, locatie en buurt) op het programma. De bijeenkomst op 12 maart in Westend op het Westwijkplein is van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Na afloop is er een korte borrel om verder te netwerken. Aanmelden voor deze avond is wel noodzakelijk en dit kan via energiecooperaties@amstelveen.nl.

Duurzaamheidsfonds

Wie nu reeds meer informatie wil, kan contact opnemen met Carina Dijkhuis, aanjager Duurzaamheidsfonds Amstelveen en Aalsmeer, via 06-10942777 of mail naar c.dijkhuis@amstelveen.nl.