Hobo String Band zondag in Dorpshuis

Kudelstaart – Het carnaval gaat beginnen in Poelgilderdam, maar dit betekent qua muziek niet alleen meezingen op ‘krakers’ en polonaise lopen. Het Dorpshuis biedt zondagmiddag 3 maart een liveoptreden van een heel ander kaliber.

De Hobo String Band verzorgt namelijk een optreden en trakteert op progressieve country rock en Engelse folk muziek. Bandleden van het eerst uur, Dick Kuin en Leen Mulder, hebben nieuwe muzikanten om zich heen gezocht om de populaire band uit de jaren zeventig weer nieuw leven in te blazen en de twee zijn trots op de samenstelling van nu.

Dick op zang, gitaar en banjo en Leen op fiddle en mandoline hebben zich versterkt met Piet van Leeuwen op bas en zang, Jan Erik Hoeve op pedal steelgitaar, banjo en zang en Tristen Hupe op drums. Piet heeft al in vele formaties, onder andere Livin’ At A en Circus Custers, gespeeld, Jan Erik heeft zijn muzikale sporen dik verdiend in zijn woonplaats Beets en ‘benjamin’ Tristan Hupe is afgestudeerd Conservatorium pianist.

Al diverse optredens zijn gegeven in Noord-Holland en nu dus de eerste ‘thuiswedstrijd’ in het Dorpshuis zondag. De Hobo String Band zien en horen kan tussen 15.00 en 18.00 uur.