Handbal: Greenpark aan kop in kampioenspoule

Aalsmeer – In de Play-Offs van het Nederlands Kampioenschap handbal heeft Greenpark Aalsmeer het afgelopen zondag 24 maart opgenomen tegen grote concurrent OCI Lions. De Limburgse ploeg wist dit seizoen nog niet te winnen van Aalsmeer, maar de teams zijn altijd weer flink aan elkaar gewaagd. Dit bleek wel weer uit de ruststand: 15-14 voor OCI Lions, Aalsmeer één puntje achter. De tweede helft kwamen de spelers van Greenpark beter in de wedstrijd en wisten uiteindelijk te winnen met 30-26. Door deze winst heeft Aalsmeer de koppositie van OCI Lions overgenomen in deze kampioenspoule.

De wedstrijd vond plaats in Sittard, de thuishaven van OCI Lions. De reis naar het beste verre Limburg hadden toch vele fans van Greenpark gemaakt, want de tribune was ruim gevuld met supporters uit Aalsmeer. Allen wachtte dus een vrolijk reisje terug naar eigen dorp.

Man of the Match was dit keer keeper Marco Verbeij, die Aalsmeer enkele prachtige reddingen bracht. Een dikke pluim verdient echter ook Tim. Hij scoorde liefst elf maal! Overige doelpunten: Rob en Vaidas (elk 5), Robin, Samir en Erik (elk 2) en Nils, Jim en Remco (elk 1).

In de strijd om het Nederlands Kampioenschap staat Greenpark Aalsmeer nu dus op de eerste plaats. Naast OCI Lions zijn Bevo en Volendam de tegenstanders in deze kampioenspoule. Deze teams speelden ook zondag tegen elkaar. Volendam wist uit in Panningen nipt te winnen van Bevo met 25-26.

Bekercompetitie

Volgende week dinsdag 2 april wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan wordt er gehandbald voor de halve finale in de bekercompetitie. Opnieuw gaan Greenpark Aalsmeer en OCI Lions dan de strijd met elkaar aan en weer in Sittard.