Grondige renovatie Dorpshuis Kudelstaart

Kudelstaart – Het Dorpshuis ziet er momenteel behoorlijk ‘gesloopt’ uit. Het verouderde centrum wordt grondig gerenoveerd, gemoderniseerd en multifunctioneler gemaakt. Eind vorig jaar is de ingrijpende verbouwing van start gegaan. Als eerste is de achterzijde aangepakt en nu is dus de voorkant met de entree aan de beurt om opgeknapt te worden.

Eerste paal vandaag

Vorige week dinsdag hebben Eppo Buskermolen (bouwcommissie) en Joost Wagemakers (directeur Stichting Leefomgeving Schiphol) de slopershamer ter hand genomen en de bouwmedewerkers zijn daarna flink aan de slag gegaan. Een week de tijd kregen ze voor sloopwerkzaamheden, want vandaag, dinsdag 19 maart, komt wethouder Robbert-Jan van Duijn, samen met een afgevaardigde van SLS, de eerste paal slaan voor de renovatie. Dit gebeurt om 10.00 uur en belangstellenden zijn welkom.

Kaarten en darten

Nadat de nieuwe entree gerealiseerd is, gaan de parkeerplaatsen opgeknapt worden. Op 5 oktober zal het gerenoveerde Dorpshuis ’t Podium haar deuren officieel openen. Het functionele centrum in spé is overigens niet dicht. De meeste activiteiten vinden ‘gewoon’ doorgang. Zo wordt er donderdagmiddag gekaart door ouderen en zijn aanstaande vrijdag 22 maart darters welkom voor een gezellig avondje Poel’s Eye.

Foto: www.kicksfotos.nl