Greenpark treft Lions in halve finale NK beker

Aalsmeer – De loting voor de halve finale van het NK handbal bekertoernooi heeft plaats gevonden afgelopen woensdag 13 maart. Greenpark Aalsmeer wist zich bij de beste vier te plaatsen door winst op Houten (29-26). Voorzitter Mike van der Laarse van Greenpark Aalsmeer liet in een reactie na deze wedstrijd weten graag Quintus als tegenstander te willen en hij hoopte dat de wedstrijd thuis gespeeld mocht worden. Beide wensen komen niet uit. Greenpark Aalsmeer gaat het in de halve finale opnemen tegen Limburg Lions.

Naar Sittard

De Lions hebben de laatste vier wedstrijden tegen landskampioen Aalsmeer weliswaar verloren, maar beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Bovendien wordt het een thuiswedstrijd voor de Limburgers. Er wordt gehandbald in de Stadssporthal in Sittard in de tweede week van april. De winnaar plaatst zich voor de finale, die op Hemelvaartsdag in Almere gespeeld gaat worden.

Volendam en Quintus

De derde kandidaat in deze halve finale is Volendam, dat afgelopen dinsdag 12 maart met 30-25 wist te winnen van het derde team van Greenpark Aalsmeer. Voor Volendam was het een dag langer wachten wie de tegenstander zou worden. Donderdag 14 maart was het erop of eronder voor Quintus of E&O 2. Dit tweede team uit Emmen kon net als het derde van Greenpark Aalsmeer niet voor een stunt zorgen en verloor in Kwintsheul ‘dik’ van Quintus met 34-21. Het door Van der Laarse ‘gewenste’ Quintus wordt dus de tegenstander van Volendam.

In Sittard kan Greenpark overigens rekenen op veel support uit Aalsmeer. Mogelijk gaan er bussen ingezet worden om alle handbalfans op de tribune in Limburg te krijgen. Flinke aanmoediging van supporters uit ‘eigen dorp’ geeft veelal dat extra beetje spirit.

Zaterdag BeNe League handbalkraker

Alle steun kan Greenpark Aalsmeer ook aanstaande zaterdag 17 maart gebruiken. Een belangrijke wedstrijd vindt namelijk plaats. In de BeNe League wordt gespeeld om een plaatsje bij de beste vier en tegenstander is Herpertz Bevo. De handbalkraker wordt gespeeld in sportcentrum De Heuf in Panningen en begint om 20.00 uur. Ondanks dat het een flink eindje rijden is, hopen het bestuur en de handballers van Greenpark op een volle ‘Aalsmeerse’ tribune. De winnaar plaatst zich voor de halve finale. Aan kop in de BeNe League gaan Bocholt en Visé. Om plaats drie en vier ‘strijden’ Greenpark Aalsmeer, OCI Lions en (de tegenstander van zaterdag) Bevo.

Foto: Archief. Eerdere wedstrijd Greenpark Aalsmeer tegen Visé. Foto: www.kicksfotos.nl