Gratis compost en rondleiding bij Meerlanden

Rijsenhout – Zaterdag 30 maart is de landelijke compostdag. Bewoners van veertien gemeenten in de regio, waaronder Aalsmeer, kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat in Rijsenhout. Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout en zien hoe de compost gemaakt wordt.

Goede kwaliteit

Met deze actie bedanken Meerlanden en de gemeenten inwoners voor hun inspanningen om GFT (groente, fruit en tuinafval én etensresten) te scheiden. Op deze manier kunnen zij kennis maken met één van de zes producten afkomstig uit de Groene Energiefabriek waar het GFT wordt verwerkt: MeerCompost. GFT levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem. Een gezonde bodem begint dus al thuis in de keuken, de tuin en op het balkon! Voor het ontvangen van gratis zakken MeerCompost tijdens de Landelijke Compostdag kan om een legitimatie worden gevraagd. De zakken worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt.  

Rondleiding 

Naast het ophalen van compost kan het publiek op de landelijke compostdag ook zelf zien hoe GFT in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout 100% wordt gerecycled tot zes nuttige producten. Rondleiders van Meerlanden laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groen afval als grondstof voor groene producten zien. De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Meerlanden: www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/compostdag.