Geweldige opbrengst voor Let’s Make Memories

Aalsmeer – Bij de actiedag Let’s Make Memories is met verschillende acties het geweldige bedrag van €34.114 opgehaald voor Stichting Living Memories. Op zaterdag 23 maart zetten honderden mensen in Aalsmeer en omstreken zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. Stichting Living Memories maakt videoportretten van kinderen die gaan overlijden aan een ziekte. Als blijvende herinnering voor hun ouders, broertjes en zusjes.

Spinningmarathon
In sportcentrum De Waterlelie stapten ’s ochtends bijna veertig teams op een spinningfiets. Tijdens een zes uur durende marathon werkten de deelnemers zich in het zweet op fietsen van de sportscholen Amstelhof uit Uithoorn en Fitness Aalsmeer. Onder de bezielende leiding van zes verschillende instructeurs.

Eén van de spinners was Mariëtte van Tol ui Uithoorn. Zij fietste in haar eentje de zes uur vol. Mariëtte: “Ik vind het fijn dat ik mijn gezonde lichaam in kan zetten om geld op te halen voor zo’n mooi doel. Het was een leuke, relaxte en goed georganiseerde dag met veel mensen die even kwamen kijken.”

Dylan in actie
De 8-jarige Dylan uit Kudelstaart haalde met zijn acties afgelopen weken liefst €11.297 op. Dit maakte hij zelf aan het einde van de actiedag bekend. Tijdens de actiedag waren er verschillende verrassingen voor Dylan. Zo werd hij bij De Waterlelie opgehaald in een oldtimer rode sportwagen en mocht hij een uur helpen bij de brandweerkazerne in Aalsmeer.

“Er zijn veel mensen die zeggen dat ze trots op me zijn”, zegt Dylan. Hij hoopt dat met het geld veel videoportretten, zoals de stichting maakte van zijn broertje Owen, gemaakt kunnen worden. Owen overleed begin februari op bijna 2-jarige leeftijd. Dylan: “Het is gewoon heel mooi voor mensen die een kindje hebben dat heel ziek is, want als ze er niet meer zijn dan kunnen ze het terugkijken.”

Stichting Living Memories vroeg de kleine Kudelstaarter na het uitreiken van zijn cheque om de eerste kinderambassadeur van de stichting te worden. Een vraag waar hij volmondig “Ja!” op zei.

Gezamenlijke radiouitzending
Gedurende de actiedag maakten de lokale omroepen Radio Aalsmeer, MeerRadio, RickFM, JammFM en RTV Amstelveen vanuit de radiostudio in Aalsmeer een 10-uur durende uitzending over de actiedag. Tijdens deze unieke samenwerking konden tegen betaling plaatjes worden aangevraagd en werden bijzondere en indrukwekkende gesprekken gevoerd met mensen die van de stichting een portret van hun ernstig zieke kind hebben gekregen, mensen die acties hadden georganiseerd en professionals die de stichting met hun kennis ondersteunen.

Overige acties
Naast de acties van Dylan en de spinningmarathon, waren er ook een judo-actie van de judoschool Ron van Raaphorst, een bootcampactie van Etnel Sports en werden er bij Fitness Aalsmeer danslessen gegeven door Desiree van Schaijk en Lara Maarsen.

Overweldigend mooie dag
Oprichter van Stichting Living Memories Thinka Sanderse noemt de actiedag een overweldigend mooie dag. “Dat zoveel mensen zich verbonden zijn gaan voelen met ons werk, is ongelofelijk mooi. Door hun steun kunnen wij heel veel gezinnen met een ernstig ziek kind de meest waardevolle blijvende herinnering denkbaar geven. Ik wil dan ook iedereen die heeft deelgenomen of bijgedragen aan onze actiedag enorm bedanken.”

De stichting is van plan om volgend jaar, op 21 maart 2020, opnieuw een regionale actiedag te organiseren. 

Foto: www.kicksfotos.nl (Spinningmarathon).