Gemeente Aalsmeer zoekt Junior Cyber Agents

Aalsmeer – Kinderen zijn steeds vaker online: spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Maar ze zijn zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Daarom zet de gemeente Aalsmeer zich samen met de politie hiervoor in met HackShield. Dit is een online game om kinderen weerbaar te maken op internet. 

Zaterdag 3 februari stond de Maakplaats in de bibliotheek Aalsmeer in het teken van HackShield. Tijdens deze middag ontmoetten de kinderen twee echte agenten, waaronder de bekende jeugdagente Kim van der Weij. Zij legden uit wat cybercriminaliteit is en hoe je een Junior Cyber Agent kunt worden. Ook lieten ze een filmpje zien waarin burgemeester Oude Kotte, kinderburgemeester Vera en jeugdagente Kim kinderen van 8 tot en met 12 jaar in Aalsmeer oproepen om HackShield te spelen. Door het spelen van deze online game leren zij welke gevaren en risico’s er op het internet zijn en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Onderwerpen als hacken, phising en nep news komen voorbij. Maar ook welke links zijn te vertrouwen, sociale media en veilige wachtwoorden komen aan de orde. In het spel proberen kinderen cybercriminelen te verslaan. 

Aanmelden HackShield

Aanmelden voor HackShield kan via www.joinhackshield.com/gemeente/aalsmeer. Meld je aan en registreer je onder de gemeente Aalsmeer. De kinderen met de hoogste score ontvangen later dit jaar een uitnodiging van burgemeester Gido Oude Kotte. Tijdens een speciale bijeenkomst worden zij gehuldigd tot de beste Junior Cyber Agents van Aalsmeer.