Geen wedstrijden meer voor handbal senioren Green Park Aalsmeer

Aalsmeer – Het bestuur van Handbalvereniging Green Park Aalsmeer heeft vrijdag 9 oktober besloten om tot nader order geen wedstrijden meer te spelen met de senioren Heren en Dames. Geen BeNe League, Eredivisie en Eerste divisie. De wedstrijden van de jeugd worden voorlopig nog wel gespeeld.

Met frisse tegenzin, maar wel met volle overtuiging heeft het bestuur dit besluit genomen. Het welzijn van alle leden, trainers, betrokkenen, ouders, vrijwilligers en bezoekende teams staat voorop. Aalsmeer loopt hiermee wellicht vooruit op komende overheidsmaatregelen, maar wilde daar niet op wachten. Onder andere het rond rijden van senioren in bussen en auto’s door heel Nederland en België acht het bestuur niet verantwoord.

Besmettingen en quarantaines

Binnen de verschillende selecties heeft Green Park Aalsmeer al besmettingen en quarantaines gehad. De persoonlijke en maatschappelijke gevolgen voor de getroffen spelers en hun omgeving is (te) groot. Het bestuur vindt dat ze moet luisteren naar haar leden en de direct betrokkenen. De handbalvereniging kan en wil niet langer leden blootstellen aan een verhoogd risico tot het oplopen van een besmetting met het coronavirus.

Mondkapje verplicht

Verder is met onmiddellijke ingang een verplichting ingevoerd tot het dragen van een mondkapje bij het betreden van sporthal De Bloemhof. Overige maatregelen zijn te vinden op de website www.hvaalsmeer.nl/corona-protocol/.

“Ons handbal bolwerk De Bloemhof moet een veilige plek zijn om te handballen en onbezorgd plezier te geven aan al onze teams en de teams die ons bezoeken. Wij wachten op nadere maatregelen van de Overheid en hopen met al onze leden weer snel en veilig onze wedstrijden op te kunnen pakken”, aldus de bestuursleden Mike, Petra, Dirk Jan, Jeroen en Rob.

Foto (archief): www.kicksfotos.nl