Feestkleren in de kast, sportkleding eruit!

Aalsmeer – “Met alle feestjes weer achter ons en een maand alcoholvrij voor de boeg, in het kader van ‘IkPas’, begint het toch weer te kriebelen. Mijn 50+ lijf heeft wel weer zin om te bewegen, maar heeft de afgelopen weken net iets te veel gezeten, net iets te veel gedronken, net iets te veel gegeten en net iets te weinig geslapen. Toch ga ik maandag naar de Waterlelie, omdat ik weet dat het lekker is om een ontspannen gevoel te hebben na het sporten.” Aan het woord Frans Melkert, die al vele jaren actief is bij de ‘Trimmers van de Waterlelie’.

Er is ruimte vrij in de groep, dus nieuwe leden zijn welkom. Frans: “Als jij, man vanaf een jaar of 40 ook dit gevoel wilt hebben, sluit je dan aan bij de maandagavond trainingsgroep in de nieuwe sporthal bij de Waterlelie!”
 
De trainingsgroep is in de zestiger jaren van de vorige eeuw ontstaan vanuit de personeels-vereniging van de toenmalige busmaatschappij Maarse & Kroon. Nog steeds is het een informeel en op zichzelf staand clubje van mannen, die het lekker vinden op een recreatief niveau sportief bezig te zijn met een competitief element. In principe kan iedereen deelnemen, maar in de praktijk is de gemiddelde leeftijd een jaar of 50. De meesten hebben ergens in hun sportieve leven wel aan sport gedaan.
 
De training duurt anderhalf uur en is onder leiding van een ervaren trainer. Na een warming-up wordt eerst ongeveer een half uur gevoetbald, daarna een kwartier krachttraining en er wordt afgesloten met een half uur volleybal. Zo’n twee keer per jaar wordt een fitheidstest gedaan. 
 
Dankzij de wisselende sport achtergronden van de deelnemers en de flinke spreiding in leeftijd is een situatie ontstaan waarbij ieder op zijn niveau deel kan nemen. In het veld staan altijd wat techneuten en spelers die het meer van hun inzet moeten hebben. De onderlinge verschillen leiden regelmatig tot onverwachte situaties in het veld, zodat soms hilarische spelsituaties ontstaan.

Aan het eind van de avond heeft iedereen altijd weer het gevoel dat men het uiterste uit zichzelf en elkaar heeft te halen. En dan is het heerlijk om achteraf heerlijk ontspannen thuis te komen met een lekker fit gevoel. “De dag daarna merkt dit 50+ lijf goed dat er weer is bewogen, maar ook dat ik de wereld weer aan kan”, besluit Frans zijn enthousiaste verhaal.
 
De trimmers trainen op maandagavond in de sporthal bij de Waterlelie vanaf 19.45 uur. Stuur voor informatie een mail naar Frans Melkert (f.m.melkert@kpnmail.nl of kom gewoon langs tijdens een training.