FCA investeert in zonnepanelen

Aalsmeer – Vanwege het stormachtige weer in maart moest de installatie iets uitgesteld worden, maar vorige week was het dan zover. Op het dak van het complex van voetbalvereniging FC Aalsmeer (kantine en kleedkamers) zijn zo’n 230 zonnepanelen geïnstalleerd.

Aan deze installatie is een traject van meer dan een jaar vooraf gegaan. Nadat het FC Aalsmeer bestuur besloten had om de haalbaarheid te verkennen, zijn twee subsidieaanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ingediend en uiteindelijk gehonoreerd. Nadat de leden tijdens de jaarvergadering in november 2018 ook hun goedkeuring gaven aan het restant van de investering, kon het project definitief doorgang vinden.

“Met de overstap naar zonne-energie uit eigen panelen laten wij als vereniging zien dat we op het gebied van duurzaamheid ons steentje willen bijdragen. Daarnaast gaan wij een aanzienlijke besparing op onze energie-lasten realiseren”, aldus penningmeester Frank Spring in’t Veld. 

“De zonnepanelen zijn geleverd door de firma Hans Stokkel Installatietechniek. Samen met hen hebben we een plan opgesteld om ons dak zo maximaal mogelijk te benutten. Bij de installatie hebben onze trouwe vrijwilligers Hans Schijf, Kees van ‘t Schip, Ben Hogervorst en Paul en Peter Springintveld een week gebuffeld om de panelen op hun plek te krijgen. Dit uiteraard onder regie van de firma Stokkel. Tevens verdient Kees van der Laan een pluim voor zijn bijdrage aan het hele traject rondom de subsidieaanvragen. Ook hebben enkele trouwe sponsoren onze vereniging de helpende hand toegestoken in de vorm van transport, opslag en het beschikbaar stellen van materieel. Echt geweldig”, sluit de penningmeester tevreden af. 

FC Aalsmeer bouwt aan haar toekomst! Dat het zonnetje maar vaak mag schijnen…