Favo-film van Cees Tas in De Oude Veiling

Aalsmeer – Zaterdag 23 maart kan weer nader kennis gemaakt worden met een Aalsmeerder via zijn favoriete film. De tweede ‘bekende Aalsmeerder’ die FavoCinema dit jaar uitnodigt is Cees Tas. Cees is met name bekend om zijn werk in het groen en zijn drumwerk in diverse Aalsmeerse bandjes.

In de gemeente Alphen aan de Rijn is hij verantwoordelijk voor al het groen. Daarnaast verricht hij vanuit zijn eigen bedrijf Tas Land en Water vooral opdrachten voor Stichting de Bovenlanden Aalsmeer, zoals de aanleg van nieuwe natuur en oeverbeschermingen in het bovenlandengebied van de Westeinder en in het Oosteinde.

Zijn tweede passie is muziek. Thuis werd er veel geluisterd naar muziek, maar vonden er ook huisconcerten plaats. Hij speelde in Rood en Hasty Marriage en is nu drummer van Ten Beers After. In zijn favoriete film speelt de muziek dan ook een belangrijke rol.

Het culturele verschil tussen economische klasse en blank en donker Amerika is de subtext van deze film. In drie dagen wordt een mooie road trip gemaakt door de hardlands van het zuiden van de Verenigde Staten, die ook de problemen van corruptie, armoede onder blank en donkere mensen en rassenverdeling laten zien.

De muziek illustreert het cultuurverschil en speelt een hoofdrol in de film. In de opening wordt de Turkse Mars van Mozart gespeeld om deze vervolgens te laten eindigen met wat noten uit de klassieke blues toonladder. Alles draait om de passie van een van oorsprong klassiek muzikant en zijn zoektocht naar de roots. Deze film eert de legendarische figuren uit een prachtige muziektijd.

Zaterdagavond 23 maart in de bovenzaal van De Oude Veiling in de Marktstraat. Aanvang is 20.30 uur, entree: gratis.