Famke en Sijmen clubkampioenen!

Kudelstaart – Ondanks het begin van de vakantie was er toch nog een groot aantal deelnemers bij het jaarlijkse clubkampioenschap van Schaatstrainingsgroep VZOD Kudelstaart. In de goede stemming gebracht door het enthousiaste dweilorkest de Herriemonie gingen de jongste leden  als eersten van start op de overdekte ijsbaan in Haarlem.  Starter Maarten Maarse schoot, zoals hij al vele jaren doet, met vaste hand de jeugd op weg naar  heel veel persoonlijke records.

Pupillen

Getooid met rode/groene of blauwe hanenkammen op de helm werd de 100, de 300 en voor de wat oudere pupillen ook de 500 meter verreden. Het was zoals altijd een geweldig gezicht om te zien hoe de pupillen gedurende het seizoen steeds beter zijn gaan schaatsen, maar soms toch ook met vallen en weer opstaan de finish halen. De trainers die ze wekelijks op de binnenbaan het schaatsen stap voor stap en op een speelse wijze aanleren, vingen ze daar op en hadden na afloop voor elke deelnemer een chocolade-medaille.

Junioren en senioren

Daarna was het de beurt aan de junioren en senioren om eerst een 500 en afsluitend een 1500 meter te rijden. Ook hier was goed te zien  dat de leden van de Intensieve trainingsgroep in een jaar grote vooruitgang boeken. Zij trainen meerdere keren per week op het ijs, nemen deel aan wedstrijden maar doen daarnaast ook aan conditietraining en fietstraining op de Tacx. Dit alles onder begeleiding van enthousiaste en ervaren trainers. De resultaten waren er dan ook naar. Vele persoonlijke records sneuvelden en uiteindelijk konden Famke Gerritsen bij de dames en Sijmen Egberts bij de heren als de nieuwe clubkampioenen gehuldigd worden.

Opvallend deze geslaagde avond waren niet alleen de  spannende ritten, maar vooral ook de mooie nieuwe blauwe clubjacks voor de trainers en begeleiders op en rond de baan. Het zag er allemaal zeer verzorgd uit en ze waren ook vooral lekker warm!

Korte marathon 

Na afloop was er nog tijd over voor een korte marathon. Ook hier toonde Sijmen zich de sterkste bij de heren met Martijn  van  Diemen als verrassend goed rijdende nummer twee en de talentvolle Jasper v/d Hoorn  als nummer drie. Bij de dames toonde Carlijn Aarsen aan dat ze het schaatsen niet verleerd is door  als eerste te finishen. Roos Aarsen en Carlijn Mol hadden een close finish waarbij Roos net iets eerder haar schaats over de eindstreep drukte dan Carlijn. Famke Gerritsen verdiende nog een eervolle vermelding door als enige dame het hoge tempo van de heren te kunnen volgen en op een knappe vierde plek te eindigen! Kijk voor alle gereden tijden en uitslagen op www.stgvzod.nl.