Eerste ideeën voor Park langs Machineweg

Aalsmeer – De eerste ideeën voor het Park langs de Machineweg zijn positief ontvangen. Een park waarin je gewoon kunt wandelen of lekker kunt sporten. Mooie plekjes om te vertoeven langs het Zwanenwater en de ruimte voor De Bloemhof anders in te richten, zodat je er straks bijvoorbeeld beachhandbal of jeu de boules kan spelen. De eerste ideeën van ontwerpbureau Zus werden goed ontvangen door de omwonenden. “Ik word hier echt heel blij van.” 

Op dinsdagavond 26 maart vond de tweede ‘placemanagement-bijeenkomst’ plaats, waarbij een team van omwonenden, belanghebbenden en ondernemers meedenkt over een park langs de Machineweg en de herinrichting van de openbare ruimte rondom de Bloemhof.  Het team komt meerdere malen bijeen om samen met de gemeente, Green Park Aalsmeer en het ontwerpbureau de ideeën nader uit te werken.  

“Veel bloemen”

De aanwezigen waren heel positief over de eerste plannen. “Verre van doorsnee, maar wel heel inspirerend”, aldus een deelnemer. Ook hadden verschillende aanwezigen aanvullingen. “We willen veel groen en vooral veel bloemen, want dit is Aalsmeer!”

Wethouder Robert van Rijn: “Als college vinden wij het belangrijk om samen met inwoners en bedrijven plannen realiseren. De inrichting van het park langs de Machineweg is hier een goed voorbeeld van. Ik heb er alle vertrouwen in dat hier straks een mooi park komt wat aansluit bij de wensen van bewoners en bedrijven.”

Multifunctioneel gebouw

Ook gaf het bestuur van handbalvereniging Green Park Tigers een presentatie. De toegang tot de Bloemhof gaat veranderen. Het autoverkeer gaat straks via Green Park Aalsmeer. Fietsend en lopend blijft de Bloemhof via de Hornweg bereikbaar.  Daarnaast wil het bestuur verschillende, oudere gebouwen rondom de sporthal weghalen en integreren in het grote gebouw. Dit alles geeft mogelijkheden om het terrein anders in te richten. Ze denken aan een multifunctioneel gebouw, waar onder andere ruimte is voor nieuwe kleedkamers en een jeugdhonk boven de kantine. Ook deze ideeën werden goed onthaald. “Er is hier weinig te doen in de buurt, zowel voor de ouderen als voor de jongeren, dus ik juich dit echt toe”, aldus een buurtbewoonster.

Goede basis

Ontwerpbureau Zus gaat deze ideeën verder uitwerken. “Er ligt nu een goede basis om mee verder te gaan”, aldus wethouder Robert van Rijn. “Op korte termijn is het al mogelijk om paden en enkele bankjes te realiseren.” Naar verwachting wordt eind mei de derde placemanagement-bijeenkomst georganiseerd.