Duitse steden bezoeken met de auto

Duitse steden bezoeken met de auto

PARTNERBIJDRAGE

Wanneer we een dagje weg gaan, trekken we er vaak op uit in eigen land. Maar waarom gaat u niet eens een dagje weg naar het land van onze oosterburen? Er zijn ontzettend veel leuke Duitse steden net over de grens die de moeite van het bezoeken waard zijn. In dit artikel vertellen we u meer over mooie plaatsen in Duitsland net over de grens, over items die u verplicht in de auto mee moet nemen wanneer u met de auto op pad gaat, over bijzondere bezienswaardigheden en mooie steden. Lees snel verder voor meer informatie en geniet van uw dagje weg met de auto!

De mooiste plaatsen in Duitsland net over de grens

Wanneer u dit land voor een korte periode met de auto gaat bezoeken, bijvoorbeeld voor een dagje of voor een weekend, dan wilt u natuurlijk dat de stad of het te bezoeken gebied. redelijk dichtbij de grens met Nederland ligt, zodat u niet al te lang hoeft te rijden. Gelukkig zijn er in Duitsland een heleboel steden die net voorbij de grens liggen. En deze steden zijn absoluut de moeite waard. Bent u benieuwd welke plekken we u absoluut aanraden? U vindt het hieronder!

De Moezel

Het gebied rondom de rivier de Moezel is prachtig! U vindt hier mooie groene hellingen, prachtige stadjes langs de rivier en gezellige wijndorpjes. De Moezel is dé wijnstreek van Duitsland waar u niet alleen prachtig kunt wandelen en fietsen, maar waar u ook kunt genieten van mooie uitzichten en waar heerlijke wijn gemaakt wordt. Een streek met een verhaal! In deze streek vindt u diverse leuke stadjes die de moeite van het bezoeken waard zijn. Ga bijvoorbeeld eens naar Traben-Trarbach of Trier.

Bernkastel Kues

Dit is een toeristisch Duits plaatsje, gelegen aan de rivier de Moezel. Het stadje is geliefd bij toeristen en wordt het centrum van de “Mittelmosel” genoemd. Het stadje ligt er prachtig bij en wordt omgeven door een schitterend wijngebied. Het historische centrum is interessant dankzij haar vakwerkhuizen, pleintjes en smalle straatjes. De échte bezienswaardigheid in Bernkastel Kues is het historische marktplein in het centrum. Hier vindt u een 17e eeuws stadhuis en de St.-Michaelsbrunnen.

Keulen

Keulen is een fantastische stad en bovendien ligt het ontzettend dichtbij Nederland, wat het de perfecte stad maakt voor een heerlijk dagje weg naar Duitsland. In Keulen vindt u diverse bezienswaardigheden, waaronder natuurlijk de hoofdkerk van Keulen: de Dom. Deze schitterende kathedraal steekt boven alle andere gebouwen in de stad uit en vanaf de torens heeft u een prachtig uitzicht over de stad. De kerk is zowel van binnen als van buiten te bewonderen. Geniet van de mooie glas-in-lood ramen die dateren uit de 14e en 16e eeuw. Breng bovendien een bezoekje aan Altstadt, het historische centrum van Keulen. Ook is het Rathaus (het stadhuis) een prachtig gebouw. De torens stammen uit 1407 en de architectuur is bijzonder mooi.

Xanten

Xanten is een bijzondere stad voor de geschiedenisliefhebber en omdat Xanten zo dichtbij Nederland ligt, is deze stad de ideale plek voor een leuk dagje uit. U vindt hier niet alleen een prachtig historisch centrum met middeleeuwse stadsmuren, maar ook vindt u hier het Archeologisch Park waar archeologen tot op de dag van vandaag bezig zijn met het opgraven van overblijfselen van een Romeinse stad. Een bijzondere plek met veel geschiedenis!

Aken

Aken is een stad nét over de grens met Nederland en België. De stad ligt naast het drielandenpunt. Er zijn bijzondere bezienswaardigheden in Aken. Natuurlijk is er de Dom, die gebouwd werd tussen 796 en 804. De Dom van Aken is bovendien het eerste Duitse monument dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst werd. Een bijzonder gebouw! Tegenover de Dom vindt u een andere bezienswaardigheid: het stadhuis. De voorgevel van dit gebouw is rijkelijk versierd en is gelegen aan de Markt; het grote stadsplein.

Düsseldorf

Dit is een compleet andere stad dan de hierboven genoemde steden Keulen en Aken. Deze stad is moderner, maar daardoor niet minder de moeite van het bezoeken waard. De stad ligt aan de Nederrijn en is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In deze mooie stad vindt u de bijzondere St. Lambertus kerk. Deze kerk is door de jaren heen het symbool van de stad geworden dankzij haar bijzondere, gedraaide dakconstructie. Maar het interessante van Düsseldorf is dat de stad ook een hele andere kant laat zien. Naast het oude karakter van de St. Lambertustoren, is er ook de Medienhafen: het havengebied van de stad met een bijzonder modern karakter. De combinatie van oud en nieuw maakt Düsseldorf tot een bijzondere stad in Duitsland net over de grens.

Verplicht in de auto in Duitsland

Wanneer u met de auto naar een ander land gaat, gelden er soms andere verkeersregels. De verkeersborden kunnen anders zijn, de regels kunnen afwijken van dat wat u gewend bent en bovendien kunnen er verplichtingen zijn die afwijken van de verplichtingen in Nederland. In Duitsland is het bijvoorbeeld verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Mocht u onverhoopt langs de weg komen te staan met pech of vanwege een ongeluk, dan plaatst u de gevarendriehoek indien u langs de snelweg staat op zo’n 200 meter afstand van uw voertuig. Andere weggebruikers kunnen dan zien dat u met uw voertuig langs de weg staat en kunnen hier rekening mee houden in hun snelheid. Ook is het in Duitsland verplicht om een veiligheidshesje mee te nemen dat voldoet aan de EN471-norm. Dit houdt in dat het hesje fluorescerend geel, oranje of rood moet zijn en dat deze voorzien moet zijn van retro-reflecterende banen. Tenslotte is het verplicht om een verbanddoos mee te nemen. Kijk voor meer informatie op duitsemilieusticker.nl/verplicht-mee-in-de-auto-in-duitsland.

Een milieusticker voor de Duitse steden

Milieustickers zijn tegenwoordig verplicht in Duitse steden om zo de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren. Met een milieusticker wordt aangegeven hoe schadelijk uw auto is voor het milieu en of uw auto de stad wel of niet in mag. Dit ziet u aan de kleur van de sticker. Alleen groene milieustickers zijn nog toegestaan in de Duitse steden. De gele sticker is slechts toegestaan in Neu Ulm. De rode sticker is in geen enkele stad meer geldig. Komt uw auto niet in aanmerking voor het groene vignet? Parkeer dan de auto buiten de zone en neem het openbaar vervoer naar het centrum. Weet u niet zeker of de te bezoeken stad een umweltzone heeft? Kijk dan in dit overzicht van steden met een umweltzone.