Dit weekend: Final 4 in BeNe League Handbal

Aalsmeer – Komend weekend wordt in de Antwerpse Lotto Arena de Final 4 van de BeNe League georganiseerd. Voor deze apotheose hebben Achilles Bocholt, HC Visé BM, OCI Lions en Green Park Aalsmeer zich geplaatst. Zaterdagnamiddag worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld. Beide winnaars spelen zondagnamiddag de finale van de Final 4. Achilles Bocholt won de twee voorbije edities van de BeNe League.

“Spannende competitie”

“Na wederom een uitermate spannende competitie waar op de laatste wedstrijddag de Final 4 plaatsen moesten worden veilig gesteld gaan allereerst de oprechte felicitaties naar de uiteindelijke deelnemende clubs aan de Final 4”, zegt Gio Antonioli, voorzitter van de BeNe League. “Elk weekend wisten de handballers ons weer te raken met de intensiteit van hun inspanningen en emoties; dat is wat tophandbal zo mooi maakt. Weliswaar domineerden Achilles Bocholt en HC Visé de reguliere competitie en zijn daardoor licht favoriet voor de eindzege, maar de verschillen in de onderlinge wedstrijden waren vaak klein. OCI Lions en Green Park Aalsmeer zijn daarnaast gevreesde cupfighters. Wij  rekenen daarom, evenals de voorgaande edities, op twee prachtige handbaldagen met spannende wedstrijden. Ik wens alle deelnemende ploegen heel veel succes.”

Achilles Bocholt

Titelverdediger Achilles Bocholt sloot de reguliere competitie af als leider. De Limburgers wonnen 19 van de 22 competitiewedstrijden. Half december leed Achilles Bocholt, thuis tegen Bevo, zijn enige nederlaag van het seizoen. “We beginnen aan de Final 4 met het nodige vertrouwen”, zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “Maar je mag ook niet té zelfzeker zijn. Ik wil daarom ook niet verder kijken dan de wedstrijd van zaterdagnamiddag tegen Aalsmeer. Als we die wedstrijd winnen volgt de finale. Als titelverdediger wordt je in een favorietenrol geduwd. Wij nemen die rol op. Iedereen is fit en klaar voor de strijd. Maar nogmaals, laat ons niet te voorbarig zijn. Eerst wacht ons de wedstrijd tegen Aalsmeer.”

Greenpark Aalsmeer

“We zijn blij dat we in de Final 4 staan, het zegt iets over waar we als team staan. Op basis van de competitie zijn Bocholt en Visé iets sterker, maar de Final 4 staat op zichzelf. Alle vier de teams komen om te winnen”, zegt Bert Bouwer, coach van Green Park Aalsmeer. 

HC Visé BM 

HC Visé BM eindigde tweede in de reguliere competitie en plaatste zich voor de eerste keer in het clubbestaan voor de Final 4 van de BeNe League. “We leven toch met wat gemengde gevoelens toe naar de Final 4 van zaterdag”, zegt Korneel Douven, coach van HC Visé BM. “Er is al heel veel gezegd over het feit dat we dit weekend het finaleweekend en een Europese wedstrijd combineren. We leven vol vertrouwen en met de nodige motivatie toe naar onze eerste Final 4. Afgelopen weekend hebben we een stevige wedstrijd gespeeld en die ervaring nemen we mee naar zaterdag. OCI Lions is een vaste waarde in het finaleweekend. Als we naar de finale willen moeten we hen verslaan.”

OCI Lions

OCI Lions heeft zich voor de vijfde opeenvolgende keer geplaatst voor de Final 4. De voorbije drie jaar schopten de Lions het telkens tot in de finale maar grepen ze telkens naast de titel. “Het belooft weer een spannende Final 4 te worden met Bocholt en Visé als de grote favorieten gezien hun stabiele seizoen tot nu toe. Maar het is een op zichzelf staand weekend waar kleine factoren de doorslag zullen gaan geven. OCI-LIONS zijn klaar om, gesteund door de fans, net als voorgaande jaren te stunten en de finale te bereiken”, zegt trainer Mark Schmetz.  

Programma:

Zaterdag 30 maart:

Halve finale 1: 13.30 uur: Achilles Bocholt tegen Green Park  Aalsmeer 

Halve finale 2: 16.30 uur: HC Visé HC tegen OCI Lions

Zondag 31 maart:

13.30 uur: Verliezer halve finale 1 tegen verliezer halve finale 2 

16.00 uur: Winnaar halve finale 1 tegen winnaar halve finale 2

Tickets zijn online te koop via: http://www.lotto-arena.be/nl/kalender/2018-2019/bene-league-final-4