Delegatie op bezoek bij kandidaat-burgemeester

Aalsmeer – Op zaterdagmiddag 9 februari heeft een delegatie van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Aalsmeer een bezoek gebracht aan de kandidaat-burgemeester Gido Oude Kotte.

Koffie, gebak en seringen

Na de officiële bekendmaking in de gemeenteraad van afgelopen 5 februari was er nu gelegenheid om in informele sfeer nader kennis te maken met de kandidaat burgemeester en zijn jonge gezin. De raadsleden kregen een warm onthaal in de woning van de heer Oude Kotte in Heerhugowaard met koffie en gebak. Traditiegetrouw had de voorzitter van de vertrouwenscommissie, René Martijn, een bos seringen van Aalsmeerse bodem voor de burgemeesterskandidaat meegenomen. 

Oriënteren op woningmarkt

De heer Oude Kotte gaf tijdens het bezoek aan zeer verheugd te zijn over zijn aanbeveling als burgemeester van Aalsmeer. Ook kijkt hij er zeer naar uit om te beginnen als burgemeester van Aalsmeer en persoonlijk met de inwoners kennis te maken. Hij en zijn gezin zijn zich reeds aan het oriënteren op een woning in Aalsmeer. 

Installatie 16 april

De gemeenteraad heeft de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gezonden. In de regel volgt de minister de aanbeveling van de gemeenteraad. De Koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit. De nieuwe burgemeester zal op dinsdag 16 april 2019 worden geïnstalleerd. 

Foto: Van links naar rechts: Sunny Lakerveld (GL), Dirk van der Zwaag (VVD), Gido Oude Kotte (kandidaat-burgemeester), René Martijn (AA), Jelle Buisma (PvdA) en Willem Kikkert (D66). Niet aanwezig was Dirk van Willegen (CDA).