Dag vol gezelligheid in de huiskamer van Aalsmeer

Aalsmeer – De historische Oude Veiling, de huiskamer van Aalsmeer, opent haar deuren aanstaande zaterdag 9 maart voor een uniek evenement dat de recente vernieuwingen tentoonstelt. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers welkom om deel te nemen aan een dag vol ontdekking, cultuur en verbinding. Bezoekers kunnen een reeks aan activiteiten verwachten. Zo kan deelgenomen worden aan een speurtocht door het historische pand en hiermee zijn mooie prijzen te winnen. De Bibliotheek nodigt iedereen uit om op een poëtische survival trip te gaan en verschillende eilanden te ontdekken. Van 15.00 tot 16.00 zijn er ook taalspelletjes in de Bieb. Daarnaast is er een green screen, waarmee terug gereisd kan worden naar oud Aalsmeer.

Tevens is deze dag de feestelijke opening van de nieuwe kantoren van Participe Amstelland en Vluchtingenwerk Nederland. Verder kan bij het Cultuurpunt Aalsmeer deelgenomen worden aan een workshop Muziek op Tablets en trakteren de vrijwilligers van Stichting SAM op een middag vol spelletjes in de kleine zaal. Maar er is meer! Tijdens het evenement kunnen bezoekers de nieuwe historische tentoonstelling in de grote zaal te bekijken, een goodiebag ophalen en mee denken over de toekomst van De Oude Veiling.

Deze dag vol cultuur en gezelligheid wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van lokale organisaties, waaronder De Oude Veiling, Bibliotheek Amstelland, Cultuurpunt Aalsmeer, ESA, De Oude Veiling, Stichting SAM, Participe Amstelland en Vluchtelingenwerk Nederland.