Concert Jon Gorka in De Oude Veiling

Aalsmeer – Voor kenners van het Americana singer en songwriter genre behoeft Jon Gorka geen introductie.  In de late jaren zeventig ruilde John z’n baan als leraar filosofie en geschiedenis in voor een muziek carrière, toen geïnspireerd door íconen als Eric Anderson, Tom Paxton, Suzanne Vega, Nanci Griffith en Claudia Schmidt. 

In 1987 werd hij ontdekt door het in akoestische muziek gespecialiseerde platenlabel Red House Records. Na enkele platen verbleef John geruime tijd onder de befaamde vleugels van Will Ackerman z’n Windham Hill label. Nu inmiddels vele platen verder is hij weer terug bij Red House Records. 

Tijdens zijn lange muzikale loopbaan werkte hij nauw samen met onder andere Nanci Griffith, Mary Chapin Carpenter, Mary Black, Maura O’Connell en vele anderen. Ook zijn nummers zijn door genoemde artiesten en vele anderen uitgevoerd. Er was slecht plaats voor een beperkt aantal optredens in Europa en organisator Pieter Groenveld prijst zich gelukkig dat hij de zanger en gitarist in De Oude Veiling mag verwelkomen en wel op zondagmiddag 7 april. Het concert vangt aan om 15.00 uur. Adres: Marktstraat 19.

Kaarten zijn te reserveren via scr@pietergroenveld.com. Wacht niet te lang, want zo laat Pieter Groenveld weten: “De bestellingen voor kaarten, zelfs vanuit Londen en Hamburg, lopen al binnen. Het wordt bijzonder.”