Carnaval: ‘Boerin zoekt sportieve man’

Kudelstaart – ‘Boerin zoekt sportieve man’ is hét nieuwe datingprogramma van 2019 of. In dit programma gaan boerinnen op zoek naar hun grote sportieve liefde. Komende week stelt iedere dag een boerin zich voor en vanaf dat moment is het mogelijk om in te schrijven. Doe dit snel en kies jouw favoriet, want op zondag 3 maart kunnen de deelnemers kennis maken met de boerin van hun leven tijdens de carnavalsoptocht in Kudelstaart.

Misschien ontstaan er inderdaad stelletjes, maar het belangrijkste van carnaval is toch wel gezelligheid en lol maken met elkaar. En daar zijn ze in Poelgilderdam (Kudelstaart) heel goed in. Aan de aankleding van de karren voor de grote optocht wordt vele weken gewerkt en natuurlijk zijn de teams gehuld in ‘kostuums’ passende bij dit thema.

Van 28 februari tot en met 6 maart

De boerinnen zijn er helemaal klaar voor en dat komt goed uit, want in Poelgilderdam wordt van 28 februari tot en met 6 maart carnaval gevierd. Gestart wordt op donderdag met de loting voor de grote optocht. Vrijdag is het carnaval voor de kinderen, zaterdagmiddag staat de kinderoptocht op het programma en ’s avonds vindt het Prinsenbal plaats (kaarten hiervoor zijn vanaf vandaag te koop bij Gall & Gall in het winkelcentrum).

De zondag begint met een goed ontbijtje, waarna verzameld wordt voor de grote optocht door het dorp. Maandag is Blaauwe maandag, dinsdag worden senioren uitgenodigd carnaval te komen vieren en woensdag is de afsluiting van dit weekje feest met het askruisje halen in de kerk. Carnaval in Kudelstaart wordt, al jaren, georganiseerd door De Pretpeurders.