Cadeau van de raad voor Jeroen Nobel

Aalsmeer – Donderdag 28 maart was de laatste raadsvergadering voor burgemeester Jeroen Nobel. De waarnemer vertrekt om plaats te maken voor de nieuw gekozen burgemeester. Na afloop van deze raadsvergadering nam de nestor van de raad, Dick Kuin, het woord en hij trakteerde namens alle fracties op een mooi herinneringscadeau.

“Je werd persoonlijk door de commissaris van de Koning, Johan Remkes, naar voren geschoven om de politieke arena van de gemeente Aalsmeer eens een beetje schoon te vegen, te ordenen en er voor te zorgen dat er weer een beetje normaal gedaan zou worden”, begon Kuin. “En dat is inmiddels alweer vier jaar geleden. Je hebt bewezen dat je een prima voorbeeld voor bestuurlijk Aalsmeer kon zijn. De rust, die nu in de gemeenteraad is neergedaald, is voor het overgrote deel aan jou te danken. En (korte stilte) aan onszelf natuurlijk.”

Gemeentehuis

Nestor Dick Kuin noemde tot slot nog de grote betrokkenheid van Jeroen Nobel met ‘ons’ gemeentehuis. Er is zelfs op een neer naar Hengelo gereden waar men ook bezig is met de renovatie/restauratie van het gemeentehuis. Het cadeau van de gemeenteraad is een voorstelling van het ‘grote huis’, gemaakt door Reint Baarda. “Het huis waar jij vier jaar hebt mogen vertoeven en het huis dat onder jouw leiding een opknapbeurt heeft ondergaan welke bijna is afgerond”, besloot Kuin. Het schilderij werd overhandigd door raadslid Sunny Lakerveld.

Afscheidsreceptie

Jeroen Nobel toonde zich blij met dit mooie afscheidscadeau. Op donderdag 11 april kunnen inwoners officieel afscheid komen nemen van de waarnemend burgemeester. In de burgerzaal van het gemeentehuis is deze avond een receptie van 19.30 tot 22.00 uur.