Bloemen Expresse: Wie heeft meer informatie?

Aalsmeer – Wie kan meer over deze foto vertellen? De auto is van het Amerikaanse merk Dodge en is eigendom van of rijdt voor Bloemen Expresse. De tekst op de bedrijfswagen doet vermoeden dat er een vaste route van Aalsmeer via Den Haag naar Rotterdam werd gereden.

Dat is alles wat de Zeister auteur/uitgever Willem Vermeulen kon achterhalen toen hij de foto opnam in zijn onlangs verschenen boek ‘Rijdende Reclame’. In de krant van van vorige week werd aandacht aan deze uitgave geschonken, waarin honderden foto’s zijn opgenomen van bedrijfswagens die in de periode 1924 tot 1970 zijn gespoten en van reclame voorzien door het Amstelveense bedrijf Fa. J. van der Zwaart & Zn.

Diverse bedrijven in Aalsmeer behoorden tot de klantenkring. Ook Bloemen Expresse. Daarmee is alle bekende informatie over de foto verteld en blijven er alleen nog vragen over. Zoals: wat was Bloemen Expresse, reed de wagen een vaste dienst, wie is de man bij de auto en waar is de foto genomen?

Wie helpt auteur/uitgever Willem Vermeulen aan de antwoorden? Extra informatie: Op het bord boven de winkel achter de Dodge staat de tekst ‘Westlandsche Groenten en Fruit’. Reacties zijn zeer welkom naar: willem.uitgeverij@gmail.com  Informatie over het boek ‘Rijdende Reclame’ is te vinden op www.uitgeverijwillemvermeulen.nl