Bewoners Plan Blom gaan op de geur af

Aalsmeer – Elke morgen met westenwind ruikt het in Plan Blom naar  verse broodjes. De broodjes worden gebakken bij Borgesius aan de Japanlaan in Greenpark. Eén van de bewoners heeft de stoute schoenen aangetrokken en zich gemeld bij het bedrijf met de vraag of de buren eens mogen zien waar de lekkere geur vandaan komt. En hier werd positief op gereageerd. De groep buren werd uitgenodigd voor een bezoek.

Bij Borgesius worden voor 275 filialen van AH elke dag brood en broodjes gebakken, liefst 30.000 per uur en dagelijks gaan ruim 50 vrachtwagen op pad om deze verse producten te bezorgen bij de supermarkten. Dit geeft geluidsoverlast en sommige mensen zeggen ook stankoverlast.

De bakkerij wil echter graag een goede buur zijn en geeft de mogelijkheid om kennis te maken, waardoor hopelijk de eventuele klachten verminderen.

“Het was zeer de moeite waard om hier eens kennis van te nemen”, vertelt Arie Koningen. Hij was met een kleine twintig andere bewoners uit plan Blom uitgenodigd voor een rondleiding in het bakkersbedrijf. “Interessant en imposant”, besluit hij zijn verhaal.