BeNe League handbal: Bocholt wint van Greenpark Aalsmeer

Aalsmeer – De eerste wedstrijd in de final four van de BeNe League is vandaag, zaterdag 30 maart, gespeeld in Antwerpen. Achilles Bocholt en Greenpark Aalsmeer stonden tegenover elkaar, de nummer één tegen de nummer vier.

De Belgische ploeg startte scherp, na ongeveer een kwartier stond Bocholt met 10-4 voor. Deze ruime voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De rust gingen de teams in met 18-7.

Mogelijk dat in de pauze een flinke peptalk is gegeven aan de spelers van Greenpark Aalsmeer, want het team begon sterk aan de tweede helft en wist terug te komen tot 25-20. Nog een kwartier te spelen. Weet Greenpark Aalsmeer op gelijke hoogte te komen of zelfs langszij te komen?

Tot op de laatste minuut is door beide teams keihard gestreden, maar het is Greenpark Aalsmeer niet gelukt om de nummer één te verslaan. Achilles Bocholt heeft gewonnen met 28-35.

Zondag finaledag

Vanmiddag is ook nog de wedstrijd Visé tegen OCI Lions, de nummer twee tegen de nummer drie. De uitslag hiervan bepaalt wie Greenpark Aalsmeer morgen, zondag 31 maart, als tegenstander heeft om de derde en vierde plaats en wie Achilles Bocholt treft in de finale om de hoogste eer in de BeNe League. In deze Belgische Nederlandse competitie heeft Greenpark eerder gewonnen van zowel Visé als van OCI Lions. Derde worden is dus mogelijk. Vanuit Aalsmeer: Succes mannen!

Update: De strijd tussen plaats drie en vier gaat zondag tussen Greenpark Aalsmeer en OCI Lions. De ploeg uit Sittard heeft een geweldige prestatie geleverd tegen Visé, maar moest in dit Belgische team uiteindelijk toch haar meerdere erkennen. Twee verlengingen van tien minuten waren nodig om de winnaar te bepalen. Na 28-28 en 33-33 werd het 42-39 voor Visé. De finale wordt dus een Belgisch onderonsje.

Foto: www.kicksfotos.nl