Badmintontoernooi: Antoniusschool op 1!

Kudelstaart – Afgelopen zaterdag 16 maart heeft het jaarlijkse badminton scholentoernooi weer plaatsgevonden in de Proosdijhal. Enkele weken ervoor organiseerde de Kudelstaartse badmintonvereniging Volant ’90 badmintonles tijdens de gymnastieklessen voor de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in Kudelstaart en de Jozefschool uit Aalsmeer. Daarin werden de leerlingen geleerd hoe een racket moet worden vastgehouden en oefenden ze de basistechniek en de spelelementen. Ook werden de belangrijkste spelregels doorgenomen. 

Lessen en trainen

Ruim 540 kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot en met 12 jaar hebben aan deze badmintonlessen meegedaan. Via de scholen konden de leerlingen zich als team met vier spelers aanmelden en op twee dinsdagavonden voorafgaand aan het toernooi meetrainen met de jeugdgroep van Volant ‘90. In totaal hebben 17 teams met totaal 70 kinderen meegedaan. Van groep 8 hadden zich drie teams opgegeven en werd dit aangevuld met een team jonge Volant ‘90 jeugdleden.

Vanuit groep 7 deden zes teams mee en vanuit groep 6 hadden zich zeven teams opgegeven. De teams werden verdeeld over drie poules, één met teams uit groep 7 en 8, één met teams uit groep 6 en 7 en één groep met alleen teams uit groep 6.

Er werd de hele middag door alle deelnemers met veel inzet gestreden om de overwinning, en na een finaleronde voor groep 6 en voor groep 7 kon de uitslag bekend gemaakt worden. Maar niet voordat de beroemde afvalrace als afsluiting werd gespeeld.

De Musketiers

De overwinning bij groep 8 ging naar team 8A ‘de Musketiers’ van de Antoniusschool. Dit team werd hiermee voor de derde keer op rij de winnaar. Twee jaar geleden wonnen ze in groep 6, vorig jaar in groep 7 en nu dus in groep 8. Een prima prestatie. Bij groep 7 moest er een finalewedstrijd gespeeld worden tussen Antoniusschool team 7B ‘de Badboys’ tegen de OBS team 7. Door een betere score over twee wedstrijden werd hierin het team van de Antoniusschool de winnaar. Ook bij groep 6 moest er een finalewedstrijd gespeeld worden en wel tussen Antoniusschool team 6D ‘Super Power’ tegen de Graankorrel team 6. En ook hier werd door een betere score over twee wedstrijden het team van de Antoniusschool de winnaar. Om half vijf was het toernooi afgelopen en vertrokken alle deelnemers moegestreden naar huis.

Kijk voor de complete uitslag en foto’s op www.volant90.nl.