Auto én poedelprijs voor familie Brockhoff

Aalsmeer – Woensdagavond 6 februari vond in The Beach de prijsuitreiking plaats van de jaarlijkse actie van de Bloemenzegelwinkeliers. Alle prijswinnaars waren uitgenodigd en nieuwsgierig aanwezig, wie gaat naar huis met de hoofdprijs? Ook dit jaar een Kia Picanto, die de Bloemenzegelwinkeliers in samenwerking met Vaneman auto’s ‘in de strijd’ gooit en met succes. Tijdens de feestelijke avond bleek dat er niet alleen in Aalsmeer en Kudelstaart bloemenzegels geplakt worden. De winnaars kwamen uit de ruime regio, uit Rijsenhout, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Uithoorn, Mijdrecht, Wilnis en zelfs uit Amsterdam.

Jubileumviering met vuurwerk

Een recordaantal zegelboekjes was ingeleverd, weer meer dan het jaar daarvoor. Liefst 24.394 volle spaarkaarten tegen zo’n 20.000 in 2017. Annemieke Treur van de Bloemenzegel-winkeliers vertelde dit terecht met trots en had nog een mooie mededeling. Dit jaar bestaat deze samenwerking tussen ondernemers in de gemeente 65 jaar en dit jubileum gaat groots gevierd geworden. Diverse extra’s hebben de Bloemenzegelwinkeliers in petto en één daarvan, de grootste, is dat de vereniging dit jaar de hoofdsponsor is van Vuur en Licht op het water. “Een groot en mooi spektakel met vuurwerk en verlichte boten”, aldus Annemieke Treur.

Een heel varken

Al op 9 januari had notaris Geert Labordus de trekking verricht voor deze loterij en hij was aanwezig voor een eerlijk verloop. Dit tot grote oplichting van de prijsuitreiker, oud-burgemeester Joost Hoffscholte. Toen hij nog burgemeester in de gemeente Dalen was verrichtte hij zelf de trekking van een actie van de plaatselijke winkeliers. De hoofdprijs was een heel geslacht varken en laat hij nou voor dit cadeau uit de grote ton (met z’n ogen dicht) de naam van zijn echtgenote Miekje trekken. Hij kwam thuis met een kofferbak vol met zakken met vlees, die overigens gedeeld zijn met alle buurtbewoners.

Veel, mooie prijzen

De prijzen deze avond waren gevarieerd. Alle leden van de Bloemenzegelwinkeliers hadden een bijdrage geleverd en trakteerden op prachtige prijzen. Van boeken, bloemen, chocolade, vis, truien en fietsaccessoires tot sieraden, een televisie en cadeaubonnen om flink te kunnen gaan shoppen. Grappig was dat de winnares van de viscadeaubon al jaren geen vis meer had gegeten. Om precies te zijn 52 jaar, omdat haar man geen liefhebber is.

Poedelprijs en auto

Ook maakten alle aanwezigen nog eens kans op een extra prijs met de lootjes die bij aanvang waren verstrekt. Deze ‘poedelprijs’ bestond uit waardebonnen ter waarde van 250 euro te besteden bij de Bloemenzegel-winkeliers. Deze prijs viel op lotnummer 829 en was gegeven aan de familie Brockhoff. Een beetje verbaasd kwam Jan Brockhoff de prijs in ontvangst nemen, maar dit bleek niet het enige grote cadeau voor de bewoners uit de Sportlaan. Ook is aan hen de sleutels overhandigd van de hoofdprijs, de Kia Picanto ter waarde van 11.725 euro. De familie was blij, verbaasd en ontdaan en namen alle felicitaties met plezier en een grote glimlach in ontvangst. Het zal je gebeuren, dubbel prijs!

Bonnen en bloemen

De tweede prijs was ook niet mis, een waardebon ter waarde van 750 euro van Henrita Schoenen en dit cadeau is gewonnen door de familie Luijten. Liefst twee keer 250 euro aan cadeaubonnen van Bertram en Brood is uitgereikt aan de families Beek en Manten en het ‘historische’ spaarboekje van de familie Kriebel uit Nieuw-Vennep leverde de 32 inch televisie van Hartelust op en een bos bloemen, die overigens aan alle winnaars werd uitgereikt.

Aandacht en service

De avond met veel blije aanwezigen werd besloten met een hapje en een drankje. Toch geweldig dat niet alleen inwoners, maar ook bewoners uit de regio Aalsmeer trouw blijven. Volgens Annemieke Treur vanwege de persoonlijke aandacht, de service en de kennis en daar mogen alle ondernemers in de gemeente trots op zijn. Net als op de Bloemenzegelwinkeliers die, zo lijkt, hernieuwd gevonden te zijn door ‘plakkers’. Donderdag in de krant alle prijswinnaars en natuurlijk veel foto’s.

Door Jacqueline Kristelijn