Penningmeester neemt afscheid bij IJsclub Oost

Aalsmeer – Afgelopen vrijdag 8 februari werd weer de jaarvergadering van IJsclub Aalsmeer-Oost in The Beach gehouden. Naast de vergadering werd ook feestelijk stilgestaan bij het 90-jarig bestaan. De avond begon met het officiële gedeelte waarin de jaarvergadering werd gehouden. Hier werd ook stil gestaan bij het afscheid van de huidige penningmeester Anko Splinter. Anko was meer dan 25 jaar bestuurslid, waarvan 20 jaar penningmeester. Anko staat bekend om zijn gedetailleerde administratie van de financiën. De IJsclub is Anko zeer dankbaar voor al zijn inspanningen in de afgelopen decennia. Er was ook een woord van dank voor Anko’s vrouw Til. Zij was ook dikwijls betrokken bij de IJsclub, onder andere bij de koek en zopie. De IJsclub hoopt Anko en Til ten tijde van natuurijs uiteraard te vinden op de ijsbaan voor de welkome adviezen en natuurlijk de gezelligheid. Met goedkeuring van de aanwezige leden heeft Roel de Ruiter de functie van penningmeester overgenomen.  

Pubquiz en de Klught

Na het officiële gedeelte was het tijd voor de feestelijkheden ter ere van het 90-jarig bestaan. Tijdens een gezellige pubquiz, welke werd geleid door Henk van Leeuwen, kregen de leden in diverse rondes de nodige (moeilijke) vragen gepresenteerd. Met een ronde (winter)sport, foto vragen, ijsclub historie en muziekfragmenten was er voor iedereen genoeg om over na te denken. 

De muziekvragen werden live gespeeld door de Farregatse band De Klught. Na de quiz was het aan de Klught om het feestelijk programma af te sluiten. Een groot deel van meer dan 90 aanwezigen waagde zelfs een dansje op de vele klassiekers die werden gespeeld. 

Speelavond

Op vrijdag 22 maart vindt de speelavond van IJsclub Aalsmeer Oost weer plaats, wederom in The Beach aan de Oosteinderweg 247a. Vanaf 20.00 is het mogelijk om te klaverjassen, te boxen of te sjoelen voor mooie prijzen.