Aalsmeerse ondernemers doen mee aan ‘The Lock Up’

Aalsmeer/Nieuw-Vennep – Op vrijdag 22 maart organiseert Adamas Inloophuis de tweede editie van het social funding event ‘The Lock Up’. Twaalf ondernemers, waaronder Hugo van Luling en Vincent Schouten uit Aalsmeer, laten zich tussen 9.00 en 18.00 uur vrijwillig ‘opsluiten’ in het huis om zoveel mogelijk geld en goederen op te halen.

Hugo en Vincent gaan ervoor
Hugo van Luling (Meer Vastgoed) en Vincent Schouten (Droomloten Nederland) beide ondernemers in Aalsmeer, laten zich met tien andere deelnemers uit Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Kaag en Braassem ‘opsluiten’ in het Adamas Inloophuis. Beide hebben de uitdaging aangenomen om via hun netwerk minimaal 15.000 euro per jaar voor 2019 en 2020 op te halen.

Oog en oor hebben voor elkaar

“Want inzet voor de medemens, oog en oor hebben voor elkaar is van wezenlijk belang en dat doet Adamas al sinds 2007. Daarom laat ik mij graag opsluiten”, aldus Hugo van Luling. Vincent Schouten beaamt dit: “Het is essentieel dat inloophuizen als Adamas blijven bestaan, omdat mensen geconfronteerd met kanker soms net dat extra steuntje in de rug of informatie nodig hebben.”

De deelnemers laten zich vanaf 9.00 uur ‘opsluiten’ in het huis en gaan ieder in een eigen ruimte zijn of haar netwerk bellen om sponsoring in natura en in geld te vragen.

Waarom is The Lock-Up nodig? 
Het Adamas Inloophuis ontvangt een kleine subsidie van de overheid en is voor de rest afhankelijk van giften, sponsoren en jaarlijkse donaties van fondsen, bedrijven, serviceclubs en particulieren. Elk jaar is het weer een uitdaging om de begroting van 300.000 euro rond te krijgen. “Wat wij nodig hebben is simpelweg continuïteit van inkomsten. Omdat geven vaak een kwestie van gunnen is, kwamen we op het idee om ondernemers te vragen of zij hun netwerk willen inzetten om Adamas te ondersteunen”, vervolgt Osinga. Voor meer informatie zie https://www.adamas-inloophuis.nl/the-lock-up en volg de deelnemers nu al via facebook www.facebook.com/adamasinloophuis/

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.