‘Aalsmeer over Hoop’ en buurtkastjes

Aalsmeer – Op diverse plekken in Aalsmeer zijn ze al te vinden en als het aan ‘Aalsmeer over Hoop’ ligt komen er nog meer bij. De buurtkastjes, een fenomeen waarmee mensen die het niet breed hebben gratis aan dagelijkse boodschappen geholpen worden. Wie een dergelijk kastje in de straat of wijk wil hebben, kan zich melden bij het lokale interkerkelijke platform. 

Door het delen van voedsel en andere benodigdheden wordt niet alleen wederzijdse hulp gestimuleerd, maar ook het gevoel van saamhorigheid onder buurtbewoners. De bedoeling is namelijk dat bewoners het buurtkastje als het ware adopteren en met elkaar zorgen dat het gevuld blijft en schoongehouden wordt. Het eerste kastje wat uit dit initiatief voortkwam is aangeschaft door de Lijnbaankerk en werd onlangs in gebruik genomen onder toeziend oog van (een deel van) de Aalsmeer over Hoopcommissie. Gehoopt wordt op veel enthousiasme onder Aalsmeerders en Kudelstaarters voor dit initiatief, zodat dit naast de al bestaande initiatieven mensen helpt door een moeilijke periode te komen.

Tien buurtkastjes

 ‘Aalsmeer over Hoop’ stelt vooralsnog tien buurtkastjes beschikbaar. Desgewenst worden de kastjes ook nog zonder bijkomende kosten geplaatst. Wie interesse heeft in een buurtkastje kan een e-mail sturen naar info@aalsmeeroverhoop.nl

Foto: Aalsmeer over Hoop (plaatsing buurtkastje bij Lijnbaankerk door deel van de commissie)