Aalsmeer doet weer mee aan het NK Tegelwippen

Aalsmeer – Ook dit jaar doet Aalsmeer weer mee aan het NK Tegelwippen. Zoveel mogelijk tegels vervangen door groen. Het helpt om Aalsmeer groener te maken en beter bestand te zijn tegen het steeds heviger weer. Het NK Tegelwippen duurt tot en met 31 oktober. Er zijn twee momenten waarop gratis gebruik gemaakt kan worden van de Tegelservice, die gratis de gewipte tegels ophaalt.

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en langere periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. “We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend”, zegt wethouder duurzaamheid Willem Kikkert. “Daarom is het belangrijk om die leefomgeving aan het veranderende klimaat aan te passen. Oftewel: tegels eruit, groen erin!” 

In ruim 160 gemeenten worden zoveel mogelijk tuinen groen(er) om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

Gratis tegelservice

Op www.aalsmeer.nl/tegelwippen staat alle informatie over het NK Tegelwippen. Ook aanmelden voor de gratis tegelservice kan via de site. De tegels worden dan gratis opgehaald de daarvoor aangewezen ophaaldagen. Dat zijn dit jaar maandag 13 mei en maandag 16 september. Aanmelden kan tot en met de donderdag voor de ophaaldag. Als er veel aanmeldingen zijn, kan er een extra ophaaldag worden ingepland. 

Tegels vervangen door groen

Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. De tegels kunnen op de dichtstbijzijnde straathoek worden neergelegd, vanaf 16.00 uur op de zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag, tot uiterlijk 07.30 uur op de ophaaldag. Voorwaarde is wel dat de tegels uit de tuin worden vervangen door groen.