502 Zonnepanelen op dak Nieuwendijk

Aalsmeer – Maar liefst 502 zonnepanelen zijn in gebruik genomen bij de vestiging van Autobedrijf Nieuwendijk in Aalsmeer.  Dankzij deze panelen kan het bedrijf op duurzame wijze energie produceren en voldoende stroom opwekken  om volledig zelfvoorzienend te zijn.  

Directeur Kees Nieuwendijk: “Anderhalf jaar geleden is het dak van onze vestiging in Hillegom volledig voorzien van zonnepanelen.  We kunnen precies zien hoeveel zonnestroom er per dag wordt opgewekt. In de zomer is dat meer dan genoeg, in de winter iets tekort, over het hele jaar genomen precies toereikend. Het is een rendabele investering gebleken die bijdraagt aan een schoner milieu. Vandaar dat we nu in Aalsmeer ook voor deze mogelijkheid hebben gekozen.”

De opgewekte zonnestroom zal onder meer  gebruikt worden om elektrische Renaults  op te laden. Renault loopt voorop in de ontwikkeling van elektrische auto’s en met name de Renault ZOE en Master vinden steeds meer aftrek. Nieuwendijk juicht deze transitie naar elektrisch rijden van harte toe.

Om ondernemers te informeren over alle aspecten van elektrisch rijden in en rond Amsterdam wordt op 11 april in de vestiging Amsterdam-West een Electric  Event georganiseerd.  Ondernemers zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. In Aalsmeer kijkt Nieuwendijk ondertussen uit naar een zonnig voorjaar! 

Informatie over het Electric Event en een dronevideo van de zonnepanelen zijn te vinden op de site van Autobedrijf Nieuwendijk.