Voetbal: RKDES wint in slotseconde van Blijdorp

Kudelstaart – 94 Minuten stonden er al op de klok toen Indy van Koert nog mocht aanleggen voor een penalty en tot blijdschap van de Kudelstaarters faalde hij niet en won RKDES overigens dik verdiend met 2-1 van Blijdorp en pakt daarmee de koppositie in de 3e klasse hoog. RKDES miste doelman Tommy Blokzijl, die op de training geblesseerd is geraakt. Good-old Wilbert Klijmij verdedigde dus het doel en hij bleef ongeslagen deze competitie. Ook Jeroen Bakker maakte zijn debuut in de basis opstelling.

Wederom een harde strakke wind stond iets schuin over het veld, zodat het spelen van een potje voetbal behoorlijk te leiden had. De eerste helft moesten de Kudelstaarters tegen de wind op boksen wat toch lastig bleek te zijn, maar na zes minuten was er toch de eerste serieuze kans voor de Afas/Nieuwendijk brigade. De voorzet van links kwam net niet bij de aanstormende Mano van Veen. Ondanks het lichte veldoverwicht was het toch Blijdorp die scoorde. Wat klungelig verdedigen van RKDES bracht een aanvaller alleen voor keeper Wilbert Klijmij en hij faalde niet: 0-1 voor de gasten.

Vlak voor rust kreeg de zwart/rode brigade een grote kans. Het was Elias Elhadji die de bal voor de goal draaide, maar Roy Endhoven kopte naast. Een minuut later gevolgd door een enorme kans voor de spits van Blijdorp. Na een mooie aanval over rechts kwam de bal voor, maar zijn schot ging rakelings voorlangs.

De tweede helft kwam Robin van der Steeg in het veld voor de licht geblesseerde Gijs Lentjes en vlak erna kwam ook Maarten van Putten in het veld voor Rick Verkuijl. De plaatselijke FC deed wat het kon om Blijdorp onder druk te zetten, maar veel verder als rand zestien kwamen de Kudelstaarters niet echt, moet gezegd dat Blijdorp ook over een behoorlijke solide verdediging beschikt. Met een boom van keeper die alles tot dus ver moeiteloos uit de lucht plukte, met als hoogtepunt dat hij een strak schot van Indy van Koert fraai tot corner wist te tikken. De vele vrije trappen die RKDES kreeg brachten eigenlijk geen gevaar. Het dichts bij was de vrije trap van Maarten van Putten die rakelings overzeilde. Het geloof tot een goed resultaat ebde geleidelijk weg.

RKDES kwam er gewoon niet doorheen en de vele corners die Kudelstaart kreeg brachten ook al geen gevaar, tot de 84 minuut. De zoveelste corner ditmaal van rechts kwam hoog bij de eerste paal waar de keeper de bal zo kon vangen en dat deed hij ook, maar alsof het leer kookte lied de keeper de bal gelijk weer los en het was Robin van der Steeg die vanaf één meter binnen kon tikken: 1-1. Blijdschap bij de spelers en aanhang. Maar zat er nog meer in? In ieder geval de spelers vonden van wel, want deze meevaller had weer vertrouwen gegeven en RKDES zocht met man en macht de overwinning.

Vlak voor tijd een bijna niet te missen kans voor Indy van Koert. Hij kon een prachtige voorzet van Maarten van Putten vrij binnen tikken, maar hij miste tot ontzetting van iedereen de bal. Mano van Veen pegelde in blessure tijd nog rakelings over de lat en het leek op een draw af te stevenen. Maar ver in blessure tijd werd de bal voor de zoveelste keer in de zestien gegooid waar Robin van de Steeg binnen leek te schieten maar een verdediger van Blijdorp hield met zijn arm de bal uit het doel. Dus de goed leidende scheidsrechter gaf een terechte penalty. Indy van Koert nam achter de bal plaats en schoot de bal hard in de touwen (2-1) en zo de drie punten in de tas. Er werd nog afgetrapt, maar dat was alles en de Kudelstaarters hadden een fel bevochte maar verdiende overwinning binnen.

RKDES nestelt zich nu aan de kop in de competitie. Blijdschap alom bij spelers en begeleiding en natuurlijk bij de supporters. Zondag 24 maart uit tegen Voorschoten en dat zal zeker weer niet makkelijk worden, maar RKDES gaat er voor.

Eppo

Ook voor FC Aalsmeer zaterdag was het een goed voetbalweekend. De ploeg wist uit tegen Huizen te winnen met 2-0. FC Aalsmeer zondag reisde af naar Den Haag om het op te nemen tegen GSC Esdo. De teams hielden elkaar in evenwicht. Eindstand: 1-1.