17 Vuilniszakken met zwerfvuil in Kudelstaart

Kudelstaart – Zaterdag 23 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon, verzamelden zo’n 15 vrijwilligers bij Café op de Hoek. Onder wie afgevaardigden van Groen Links en Absoluut Aalsmeer. Ook wethouder ‘groen, (zwerf)afval en verbinding’ Wilma Alink-Scheltema was aanwezig om de handen uit de mouwen te steken.

De deelnemers kregen eerst koffie of thee. Daarna gingen zij voorzien van handschoenen en veiligheidshesjes en gewapend met vuilniszak en grijper de straat op. Zij verdeelden zich over de wijk om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. En met succes, maar liefst 17 volle vuilniszakken was rond 12.30 uur het resultaat! Wethouder Alink heeft zich ontfermt over de sloot achter het Dorpshuis en heeft de ingrediënten uit de plasticsoep gevist, met natte schoenen tot gevolg.

Budget buurtinitiatieven

Weer terug bij het Café Op de Hoek, bedankte Garby Aalsmeer de deelnemers voor hun hulp en overhandigde aan allen een strooibus met bloemenzaad van AalsMeerGroen. Daarna kreeg iedereen een heerlijke kom tomatensoep, gelukkig geen plasticsoep! Deze soep werd aangeboden door het Budget Buurtinitiatieven, via buurtverbinder Helma Keesom. Heeft u ook een leuk buurtinitiatief waar u budget voor nodig heeft? Stuur dan een mail naar H.keesom@participe.nu.

App verbeterdebuurt.nl

Ook wees Garby de deelnemers op de gratis app van Verbeterdebuurt.nl (voor zowel Android als Iphone). Via deze app kunnen heel eenvoudig meldingen gemaakt worden naar de gemeente. Dit geldt voor veel categorieën, zowel zwerfafval of gedumpt huisafval, als ook voor losse stoeptegels, kapotte straatverlichting en ga zo maar door. Het mooie van deze app is, dat de categorie geselecteerd moet worden, waardoor het direct bij de juiste afdeling binnenkomt. Bovendien wordt de locatie door GPS bepaald en kunt een foto toegevoegd worden. De ervaring van Garby Aalsmeer van deze app is erg goed, vandaar dat zij alle inwoners hierover wil informeren.

Papier en harde wind

Helaas constateerde Garby Aalsmeer maandag 25 maart in de middag dat de bewoners van de woningen boven het winkelcentrum hun oud papier in open dozen aan de straat hadden gezet, ondanks de harde wind! Best heel jammer dat dus het harde vrijwilligerswerk van zaterdag voor een groot deel alweer teniet gedaan is. “Zelf nadenken mag best”, aldus een ietwat geïrriteerde Yvette Koehler, initiatiefneemster van Garby Aalsmeer.