1 Maart: Nationale Complimentendag!

Aalsmeer – Zolang de voornaamste reden om een baan op te zeggen nog steeds de werksfeer blijkt te zijn (en dus niet het werk zelf!), er weer een hele beroepsgroep in Nederland gaat staken om niet alleen meer salaris maar vooral ook meer waardering (een paar jaar geleden de schoonmaakbranche, dit keer de onderwijssector op 15 maart) en één op de 10 werknemers nog steeds gepest wordt op het werk, lijkt een dag waarop juist het uitspreken van waardering centraal staat (weer) meer dan welkom. Vrijdag 1 maart a.s. is die dag! Dan is het voor de 17e keer Nationale Complimentendag in Nederland: dé dag bij uitstek om jouw waardering weer eens (extra) te laten blijken.

Onbetaalbaar effect

Initiatiefnemer Hans Poortvliet uit Aalsmeer beklemtoont meteen dat die waardering zich natuurlijk niet moet beperken tot deze ene dag, maar de jaarlijkse Complimentendag te zien als een geheugensteuntje. Om het gewoon wat vaker te doen. Het bijzondere aan de Nationale Complimentendag (welke zich inmiddels ook internationaal heeft ontwikkeld tot World Compliment Day) is dat iedereen eraan mee kan doen. “Een compliment kost immers niets, de voorraad ervan is oneindig en het effect ervan vaak onbetaalbaar!”, aldus Poortvliet. “Want niets maakt een mens (partner, werknemer, collega, buurman, vrijwilliger, vriend, vriendin) vrolijker, enthousiaster, meer betrokken, loyaler en meer bereid om iets voor jou (terug) te doen dan een regelmatig teken van waardering.

Spelregels: Geen commercie!

Het is op 1 maart nadrukkelijk niet de bedoeling dat er producten of diensten te koop worden aangeboden. Daar waar dit onverhoopt wél gebeurt heeft verkoper/koper de werkelijke waarde en uitgangspunten van deze unieke dag niet begrepen. Via de website van de Nationale Complimentendag.nl kan men onder andere een aankondigingsposter afdrukken en een persoonlijke Complimentendag Award maken. Uiteraard gratis. “Het zijn op deze dag immers de uitgesproken woorden en oprechte gevoelens die het succes ervan bepalen; niet de commercie.”

Meer informatie over de Nationale Complimentendag is te vinden op: www.nationalecomplimentendag.nl en over World Compliment Day op: www.worldcomplimentday.com