Zoektocht naar 3e kinderburgemeester

Aalsmeer – De zoektocht naar alweer de derde kinderburgemeester is in de gemeente van start gegaan. In juni vorig jaar werd Sophie van Raaphorst officieel benoemd tot kinderburgemeester als opvolgster van Vince Boom. Tijdens de Juniorpramenrace kreeg zij de burgemeestersketting uit handen van burgemeester Jeroen Nobel. Sophie, die in haar periode als burgemeester onder andere de eerste kinderburgemeestersdag heeft georganiseerd in Aalsmeer en samen met leeftijds- en klasgenootjes gekookt heeft voor ouderen, is voor de werving op stap geweest met wethouder Gertjan van der Hoeven. De komende weken worden alle kinderen uit de groepen 6 en 7 van de tien basisscholen met een bezoek van dit tweetal vereerd. Sophie’s enthousiasme draagt er vast bij dat veel jongens en meisjes zich kandidaat stellen.

Presentatie en stemmen

Woensdagmiddag 24 mei nodigt de gemeente alle kandidaten uit voor een leuke middag in het gemeentehuis waar ze zichzelf én hun plannen aan een jury presenteren. De jury selecteert maximaal zes kandidaten, die tussen 25 mei en 17 juni campagne voeren om kinderen te vragen op hen te gaan stemmen. Zaterdag 10 juni, tijdens de sportdag van de juniorpramenrace, kan er gestemd worden door de kinderen die aan de juniorpramenrace meedoen. Zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 14.00 uur tijdens het Flower Festival zijn de kinderverkiezingen op het Molenplein en in de Zijdstraat in het centrum. Alle kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart in de basisschoolleeftijd mogen in een écht stemhokje hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat.

Afscheid en installatie

Op donderdag 29 juni tijdens ‘Bouw een Bootje’ tijdens de Westeinder Water Week wordt afscheid genomen van Sophie en wordt de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd. Wie wordt de derde kinderburgemeester van Aalsmeer? Heel benieuwd of het weer een meisje wordt of dat een jongen de meeste stemmen weet te vergaren. Weer uit Oosteinde of woont de nieuwe kinderburgemeester in Kudelstaart? Opgeven kan via www.aalsmeer.nl/kinderburgemeester en vul het formulier in voor 8 mei.