Zilver op NK voor Waterskivereniging

Aalsmeer – Afgelopen weekend 14 en 15 juli waren de Nederlandse kampioenschappen klassiek waterskiën bij vereniging De Rooye Plas. Klassiek waterskiën houdt de onderdelen slalom figuren en schansspringen in. In het onderdeel slalom bij de dames 35+ deden twee leden van Waterski Vereniging Aalsmeer mee.

Om voor deze wedstrijd te kunnen trainen werd een tijdelijke tweede slalombaan in de Westeinderplassen neergelegd. Dit omdat de wind steeds ongunstig uit het noorden kwam waardoor er op de reguliere slalombaan niet getraind kon worden. Door deze tweede baan konden de dames nog wat extra trainen.

De extra trainingen hebben tot een geweldig resultaat geleid. Karin Copini wist de zilveren medaille te veroveren. Helaas viel Belinda Boekee in haar tweede run. Belinda heeft ook nog in de open klasse meegedaan, waar zij een mooie zesde plaats behaalde.

Al met al was het een mooie wedstrijd met veel goede skiërs op een fantastische  locatie. Volgend jaar hopen Karin en Belinda van Waterski Vereniging Aalsmeer er weer bij te zijn om opnieuw te strijden voor een podiumplaats.