Zaterdag open dag bij Brandweer Aalsmeer

Aalsmeer – Aanstaande zaterdag 1 juni houdt de brandweer van Aalsmeer samen met de ambulancedienst en de politie een open dag in en rond de kazerne aan de Zwarteweg (bij de Dreef). 

Het wordt een dag vol spannende demonstraties en activiteiten, zoals rondritten in brandweervoertuigen, meevaren met de brandweerboot en omhoog met de autoladder. Bezoekers kunnen onder andere live aanschouwen hoe een blikje gas reageert als dit in de brand gaat, hoe een reddingsoperatie bij een auto-ongeluk verloopt en hoe er wordt omgegaan met gevaarlijke stoffen.

Inwoners worden van harte uitgenodigd om naar de open dag te komen en de wereld van de brandweer, politie en ambulancedienst te ontdekken en meer te leren over veiligheid en preventie. Een unieke kans om te zien hoe teamwork levens redt en meer te weten te komen over training, apparatuur en uitdagingen die de helden achter de uniformen elke dag het hoofd moeten bieden. Hopelijk levert het ook nieuwe aanmeldingen op, want nieuwe brandweerlieden kan het team ter versterking zeker gebruiken.

Kleurwedstrijd

Er is een kleurwedstrijd waar een leuke prijs gewonnen kan worden. Elk kind dat een kleurplaat inlevert ontvangt een goodiebag (zo lang de voorraad strekt). De open dag is een gratis evenement en vindt plaats van 10.00 tot 15.30 uur. 

Foto: aangeleverd