Zaterdag 29 juni: Dorpswandeling en veiling Historische Tuin

Aalsmeer – Museum Historische Tuin organiseert tijdens het seizoen elke laatste zaterdag van de maand een dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum onder leiding van een lokale gids. Zaterdag 29 juni vindt deze plaats onder leiding van oud-burgemeester Joost Hoffscholte. Hij neemt u mee langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten met een interessant verhaal. Na afloop loopt u gegarandeerd met een andere blik door ons prachtige dorp! 

De dorpswandeling begint om 13.30 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Leuk voor bezoekers maar ook voor bewoners. Wie meeloopt met de wandeling kijkt daarna vast met een andere blik naar het dorp! Kaarten à € 7,50 p.p. zijn verkrijgbaar in de ticketshop van de Historische Tuin: https://historischetuinaalsmeer.kooptickets.nu/product/dorpswandeling-juni/ (reserveren kan tot vrijdag 28 juni 15.00 uur). 

Bloemen- en plantenveiling 
Op de laatste zaterdag van de maand is er ook weer een bloemen- en plantenveiling op de Historische Tuin. In de prachtige veilingruimte doet de uit de jaren dertig stammende Jugendstil veilingklok weer perfect dienst. Hier kunt u ‘bij afslag’ een bos bloemen, vers fruit of kamer- of tuinplanten kopen. 

De veiling begint zaterdag 29 juni om 15.00 uur. Neem plaats op de koperstribune in de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer en ervaar de spanning tijdens het veilproces. De veilingmeester legt uit hoe het werkt en vertelt interessante anekdotes. Het is natuurlijk de kunst om zo voordelig mogelijk te kopen. Bent u in staat tijdig op de knop te drukken? Het veilinggebouw maakt deel uit van de opstallen van de Historische Tuin Aalsmeer aan het Praamplein. Een entreekaartje voor het museum geeft toegang tot de veiling. Museumkaarthouders hebben gratis toegang, evenals kinderen tot 12 jaar. Meer info: https://www.historischetuinaalsmeer.nl/

Op de foto Joost Hoffscholte als gids door Aalsmeer-Centrum. Foto aangeleverd.